D. Á. 2020.07.16 15:49 Frissítve: 2020.07.28 10:42

NB I: az MTK szakmai együttműködést kötött az NB II-es csapattal

A labdarúgó NB I-be feljutó MTK kooperációs szerződést kötött az NB II-es Doroggal – számolt be róla az mtkbudapest.hu.

Az elmúlt idényben a Dorog és az MTK még egymás ellen küzdött (Fotó: Balogh László)

 

Az MTK és a Dorog csütörtök délután írta alá a kooperációs szerződést, így az NB I-be feljutó csapat több fiatal játékosa is pályára léphet az NB II-ben – persze csak ha az adott hétvégén nem játszott vagy kevés játéklehetőséghez jut az élvonalban.

A megállapodás – amelyet a két sportigazgató, Polyák Balázs és Sitku Illés írt alá – azzal egészül ki, hogy több MTK-futballista is a Dorognál szerepel majd kölcsönben.

Az MTK kiemelte közleményében, hogy az érintett játékosok a csapattal készülnek hét közben, Michael Boris vezetőedző teljes értékű tagként számol velük. Így viszont a fiatalok lehetőséget kapnak, hogy hétvégén is pályára lépjenek, még ha másik klubban is.

„Ebben a partnerségben mindkét klub komoly szakmai fejlődési lehetőséget lát, ezért a megállapodást további elemekkel egészítettük ki: több játékosunk kölcsönben a Dorogi FC-nél tölti majd a következő időszakot. A hosszú sérülése után visszatérő Zuigéber Ákos, az idén tétmérkőzésen bemutatkozó Kovács Máté, valamint az őszi szezon második felében már kevesebb játéklehetőséghez jutó Szerencsi Miklós is az NB II-es bajnokságban bizonyíthat hétről hétre, és dolgozhat azért, hogy a későbbiekben ismét magukra ölthessék az MTK Budapest első csapatának mezét. További elem, hogy U19-es csapatunk eddigi vezetőedzője, Pölöskei Gábor személyében külön szakember is koordinálja majd a közös munkát annak érdekében, hogy ez az időszak a lehető leghatékonyabb legyen mindkét fél, valamint az érintett játékosok számára is” – írta az együttműködésről az mtkbudapest.hu.

2020.08.05 19:22:55

Labdarúgó NB I M. G.

Még Nyilasi is elképedt: „Kispadon ülve, edzőként nem voltam szemtanúja ilyen ragyogó mérkőzésnek.”

2020.08.05 14:36:09

Labdarúgó NB I H. D.

Szerhij Rebrov csapata a gól nélküli első félidő után győzte le a szlovén élvonalbeli ellenfelét.

2020.08.05 11:44:44

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

Európai szenzáció is volt, hogy 1940 nyarán villanyfényes tornát rendeztek az Elektromos-pályán.

2020.08.04 23:04:40

Labdarúgó NB I S. T. J.

2020.08.04 16:39:56

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS

A Barkócon rendezett felkészülési mérkőzésen egy-egy gólt fejelt a magyar bajnok és a szlovén ellenfele is.