NB I: az MTK a hétvégi bajnokijának halasztását kérte!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.11. 09:43
null
Betegséghullám söpört végig az MTK-nál, halasztást kért a fővárosi csapat hétvégi bajnokijára (Fotó: Meder István)
A labdarúgó NB I következő fordulójában a Haladás otthonába látogató MTK Budapest halasztási kérelmet nyújtott be a Magyar Labdarúgó-szövetséghez, mert játékosai jelentős többsége bélhuruttal járó vírusos fertőzést kapott – számolt be róla a kék-fehérek hivatalos honlapja.

Rendkívüli helyzet miatt az MLSZ-hez fordult az MTK, amely szombaton a Haladás vendégeként lépne pályára a magyar élvonalban. A fővárosi klub a mérkőzés elhalasztását kérte a szövetségtől, mert a játékosok közel kétharmada, valamint a szakmai stáb néhány tagja is elkapta a fertőzést.

Emellett az akadémiáról is haza kellett küldeni több játékost a betegség miatt.

„Azt a szempontot is figyelembe véve, hogy jelenleg nem áll rendelkezésünkre annyi egészséges labdarúgó a keretben, hogy vállalni tudjuk a soron következő bajnoki mérkőzés lejátszását, a szombati napon esedékes mérkőzésünk elhalasztását kérvényeztük a szövetségtől egy későbbi időpontra (április 23. vagy 24.)” – olvasható az mtkbudapest.hu-n.

„A debreceni bajnoki mérkőzés másnapján csapatunk egyik játékosa rosszul érezte magát, lázzal, hasmenéssel, hányással és végtagfájdalmakkal küszködött – nyilatkozta dr. Dreissiger Imre, az MTK orvosa. – Azonnali kezelést kapott, így két napon belül jobban is lett, viszont hétfőtől kezdve sorra, egymás után több játékosnál is hasonló – gyomor bélhuruttal járó vírusinfekcióból fakadó – tünetek léptek fel. Mindenki megkapta a megfelelő terápiát, akadt, akinél antibiotikumos kezelésre is szükség volt. A keret jelentős része legyengült állapotban van, egyrészt a vírusos betegség miatt, másrészt mert az edzéseken értelemszerűen nem tudtak részt venni a hét közepéig. Mindent megtettünk azért, hogy a játékosok minél jobb állapotba kerüljenek, és hogy megakadályozzuk a továbbfertőződéseket, de utóbbi ezzel együtt sem zárható ki. Mivel az U19-es együttesünk is Budapesten készül, így sajnos náluk is jelentkeztek hasonló tünetek, így a keret feltöltése onnan sem megoldható.”

A fertőzés már az utánpótlás-játékosokat is elérte (több korosztály tagjait haza kellett küldeni az akadémiáról), ezért szintén kérte az MTK az U16-os és U17-es csapat debreceni bajnokijának halasztását. Ugyanezt a lépést kénytelen volt megtenni a klub az U15-ös korosztálynál is: arra kérték a versenybizottságot, hogy a csapat diósgyőri bajnokiját is halassza el.

A Haladásnál a Nemzeti Sport Online megkeresésére nem kívánták kommentálni az MTK kérelmét, a szövetség döntésére várnak. Annyit megtudtunk, hogy Szombathelyen nyolcszáz jegyet már eladtak a szombati meccsre.

NB I, 2018–2019, 28. FORDULÓ
ÁPRILIS 13., SZOMBATHELYSZÍN
17.00: Bp. Honvéd–DVSCBudapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
17.00: Mezőkövesd–Ferencváros (Tv: M4 Sport)
Mezőkövesd, Városi Stadion
17.00: Paks–Puskás Akadémia Paks, Városi Stadion
17.00: Kisvárda–DVTK
Kisvárda, Várkerti Sporttelep
17.00: Haladás–MTK
Szombathely, Haladás Stadion
19.30: Mol Vidi–Újpest FC(Tv: M4 Sport)
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik