NB I: az ellenőrök visszatérnek Újpestre – pénteken dönthetnek a szombati meccsről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.16. 07:57
null
A szombati meccshez még szükség lesz egy ellenőrzésre a Szusza-stadionban (Fotó: NS-archív)
Maratoni hosszúságúra nyúlt a szerdán tartott biztonságtechnikai ellenőrzés az újpesti Szusza Ferenc Stadionban – ám úgy tudni, nincs még vége a történetnek, és pénteken újabb bejárásra lesz szükség. 

 

Mint írtuk, a ráncfelvarráson áteső létesítmény műszaki átadás-átvétele után kiadták a használatbavételi engedélyt, ezért a mérkőzésrendezéshez már „csak" az utolsó, biztonságtechnikai ellenőrzésen kell megfelelnie.

A szemlét szerda estig tartották az illetékesek, ám mert maradt még néhány kérdőjel, később visszatérnek a stadionba.

A sportlétesítmények biztonságtechnikai ellenőrzéséről a hatályos sporttörvény rendelkezik, és előírja, hogy mások mellett a rendőrség, a tűzoltóság, az ÁNTSZ, valamint a katasztrófavédelem képviselőjének is jelen kell lennie a pályabejáráson. A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) csupán a szemle után indíthatja el az engedélyeztetési eljárást, amely során megállapítja, hogy a stadion alkalmas-e élvonalbeli labdarúgómeccsek megrendezésére, vagy sem.

„A hatósági bejárás során jegyzőkönyv készül, majd az MLSZ lefolytatja az eljárást – mondta Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője. – Ha a hatóságok részéről mindenki mindent rendben talál, semmi sem múlik majd a szövetségen."

Vagyis a pénteki újabb ellenőrzés során dőlhet el, hogy szombaton a terveknek megfelelően meg tudják-e rendezni a Megyeri úti Szusza Ferenc Stadionban a Vasas–Haladás NB I-es bajnoki mérkőzést.

NB I, 2016–2017, 20. FORDULÓ
FEBRUÁR 18., SZOMBAT
HELYSZÍN

15.30: Videoton FC–Újpest FC (Tv: M4 Sport)

Felcsút, Pancho Aréna

15.30: Gyirmót FC Győr–Paksi FC

Győr, Alcufer Stadion

15.30: Mezőkövesd–Diósgyőri VTK

Mezőkövesd, Városi Stadion
15.30: MTK Budapest–Bp. Honvéd

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion

15.30: Vasas FC–Szombathelyi Haladás
Budapest, Szusza Ferenc Stadion*

18.00: Debreceni VSC–Ferencváros (Tv: M4 Sport)

Debrecen, Nagyerdei Stadion
A Szusza Ferenc Stadionnak a meccsrendezéshez még meg kell felelnie a pénteken esedékes újabb biztonságtechnikai ellenőrzésen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik