NB I: a Mol Vidi FC bejelentette Elek Ákos szerződtetését

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.08. 18:46
null
Elek Ákos hat és fél év után tér vissza a fehérváriakhoz (Fotó: <a href="https://www.molvidi.hu/2019/01/08/elek-akos-a-mol-vidi-fc-jatekosa.html" target="_blank">molvidi.hu</a>)
Mint azt a Nemzeti Sport Online-on elsőként, december 21-én előre jeleztük, a labdarúgó NB I-ben szereplő Mol Vidi FC-nél folytatja a pályafutását a kazah Kajrat Almatitól hazatérő Elek Ákos.

 

A 48-szoros válogatott középpályás hat és fél év után tér vissza a Vidihez, amelynél 2008 és 2012 között szerepelt, részese volt a csapat története első bajnoki címének (2011), valamint Ligakupát (2009) nyert. A klub nem hozta nyilvánosságra, hogy Elek mennyi időre kötelezte el magát.

„Sosem zártam ki annak a lehetőségét, hogy egyszer majd visszatérjek a Vidibe, ezért is tartottam annak idején fontosnak azt, hogy korrekt körülmények közt távozzak Székesfehérvárról. Sohasem titkoltam, még a DVTK csapatkapitányaként sem, hogy nagyon sokat jelent számomra a Vidi, hiszen itt lett belőlem gyerekből felnőtt, itt váltam élvonalbeli játékossá, válogatott labdarúgóvá. Hatalmas büszkeséggel tölt el, hogy tagja lehettem a klub első bajnokcsapatának, és arra is büszke vagyok, hogy a Vidi első gólját a BL-ben én szereztem. Tényleg rengeteg szép élmény köt a klubhoz, emiatt is nagyon boldog vagyok, hogy hat és fél év után újra a Vidi futballistája lehetek” – mondta a szerződés aláírása után Elek Ákos a klub hivatalos oldalának.

„Természetesen az elmúlt években folyamatosan nyomon követtem a Vidi szereplését a magyar bajnokságban és a nemzetközi porondon is. Nem levezetni tértem haza, hanem komoly célokért szeretnék küzdeni. A mai napig élénken él az emlékezetemben az első bajnoki címünk ünneplése a belvárosban. Mindenképp újra át szeretném élni azt az ünneplést, de ezen kívül a nemzetközi kupában is szeretnék szép sikereket elérni a Vidivel.”

„Komoly fegyverténynek tartom, hogy újabb magyar válogatott labdarúgót tudott hazahozni a klub. Ráadásul Ákos tisztában van vele, hogy mit jelent a Vidivel trófeákért küzdeni, hiszen tagja volt az első bajnokcsapatunknak is. Jelentős nemzetközi tapasztalattal bíró, 48-szoros válogatottról van szó, aki bizonyos szempontból más típusú játékos, mint a posztriválisai, ez bővíti a vezetőedző lehetőségeit, egyben pedig tovább növeli a versenyhelyzetet a középpályán. Ebből minden játékosunk profitálhat – nem utolsósorban természetesen az együttes is előrébb léphet. Ákosnak voltak külföldi és magyar lehetőségei is, de a tárgyalások során végig azt éreztem rajta, hogy mivel erős a kötődése a Vidihez, nagyon szeretne nálunk szerepelni. Többek között ezért sem volt kérdés, hogy már ő is részt vesz az első szerdai edzésen is” – mondta a klub első téli igazolásáról Kovács Zoltán sportigazgató.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL VIDI FC-NÉL
Érkezők: Elek Ákos (Kajrat Almati – Kazahsztán)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

A második csapatból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek:
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:
Sztefan Scsepovics (szerb), Vinícius (brazil-magyar, Genoa, SPAL Frosinone – Olaszország)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik