nemzetisport.hu 2019.02.09 14:30 Frissítve: 2019.02.09 14:51

NB I: a Levszki is hívta, de a Haladást választotta a bolgár válogatott játékos – sajtóhír

Helyi sajtóértesülések szerint a négyszeres bolgár válogatott Galin Ivanov a labdarúgó NB I-ben sereghajtó Haladásban folytatja pályafutását. A 30 esztendős támadó középpályást a szófiai Levszki is csábította, de ő a szombathelyi klub ajánlatát fogadta el. A bolgár média úgy tudja, Ivanov másfél évre szóló szerződést köt a Haladással, amelynél 500 ezer eurót (több mint 160 millió forintot) kereshet.

Galin Ivanov lehet a Haladás nagy téli fogása (Fotó: sportal.bg)

 

A támadó középpályásként és szélsőként is bevethető, a bolgár válogatottban az ősszel három Nemzetek Ligája-mérkőzésen szereplő (és egy gólt szerző) Ivanov a hét elején távozott eddigi csapatától, a szófiai Szlavijától, így a Haladáshoz szabadon igazolható játékosként írhat alá. A sportal.bg című portál megkeresésére a futballista megerősítette, hogy hazánkba érkezik.

„Igen, Magyarországra megyek. Életem ezen szakaszában nekem és a családomnak is ez a legjobb döntés. Igaz, hogy a Levszkitől is kaptam ajánlatot, de a leginkább elfogadható megkeresés Magyarországról érkezett” – mondta Ivanov a bolgár honlapnak.

Ivanov ebben a szezonban 25 tétmérkőzésen nyolc gólt szerzett a Szlavijában, amellyel tavaly 22 év után először megnyerte a Bolgár Kupát. A rutinos labdarúgó eddigi pályafutása során 172 meccsen 36 gólt szerzett és 26 gólpasszt adott a bolgár bajnokságban.TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL
Érkezők: Holdampf Gergő (Budapest Honvéd, szabadon igazolhatóként), Oleh Hologyuk (ukrán, Karpati Lviv – Ukrajna, szabadon igazolhatóként), Mohl Dávid (Újpest FC, szabadon igazolhatóként), Saláta Kornél (szlovákiai, Slovan Bratislava – Szlovákia, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők: Rui Pedro Couto Ramalho (portugál, Ferencváros),
Kölcsönből visszatérők: 
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Galin Ivanov (bolgár, Szlavija Szófia – Bulgária, szabadon igazolható)
Távozók: Miroszlav Grumics (szerb-magyar, Zalaegerszegi TE FC), Kovács Lóránt (Újpest FC), Emil Lyng (dán, Valur Reykjavík – Izland, szabadon igazolhatóként), Rácz Barnabás (Újpest FC)
Kölcsönbe távozók:
Kovalovszki Máté (Mosonmagyaróvári TE), Petró Balázs (ETO FC Győr), Pinte Patrik (szlovákiai, Komáromi FC/KFC Komárno – Szlovákia)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Vít Benes (cseh, Vasas, onnan SK Sigma Olomouc – Csehország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: 

2019.07.14 11:47:13

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

„A magyar játékosok szerepeltetésére és az utánpótlásunkra is nagy hangsúlyt fektetünk.”

2019.07.13 22:34:51

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

2019.07.12 22:48:22

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2019.07.08 19:54:21

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Elgondolkodhatnánk azon, a zsoldosok mennyire becsülik a magyar élfutballt.