S. ZS. 2020.05.13 10:10 Frissítve: 2020.05.13 23:13

NB I: a kétszeres magyar válogatott támadó elkapta a koronavírust

A teszt kimutatta, a Mezőkövesd kétszeres válogatott labdarúgója, Nagy Dániel elkapta a koronavírust, de a támadó immár tünetmentes.

 

Nagy Dániel (jobbra) az első magyar labdarúgó, aki nyilatkozik arról, elkapta a vírust, de már tünetmentes (Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet)

 

Hétfőn Miskolcon terheléses vizsgálattal kezdett újra a Mezőkövesd Zsóry FC, kedden pedig speciális teszten estek át a játékosok. Az egyéni edzések idején is voltak vizsgálatok, amelyek kimutatták, Nagy Dánielt elérte a vírus, de azt is, hogy a támadó túl is jutott a nehezén.

„A bajnokság felfüggesztése előtt, az utolsó márciusi szombaton a Puskás Akadémia volt az  ellenfél – emlékezett vissza a Nemzeti Sportnak a gól nélkül véget érő bajnokira Nagy Dániel.Az azt követő hét elején, nagyjából kedden éreztem, hogy rosszabb a közérzetem a szokottnál, erőtlen vagyok, és nem érzek illatokat. Később, ahogy egyre többet lehetett tudni a vírusról, olvastam, ez utóbbi az egyik jellemző tünet, de szerencsére nem voltam rosszul. Persze azonnal szóltam a klubomnál, mi a helyzet, az erőnléti edzővel egyeztettünk arról, mennyire kell módosítani az előre tervezett egyéni felkészülést, ám hamarosan jobban lettem, és újra érzem az illatokat is. Nem ért meglepetés, amikor az első teszt kimutatta, bennem volt a vírus, de hosszabb ideje tünetmentes vagyok.” 

Maga a teszt nem a legkellemesebb élmény, tudhattuk meg Nagy Dánieltől, ő az első magyar labdarúgó, aki nyilatkozott arról, hogy elkapta a koronavírust. Az még hagyján, hogy a reggeli vizsgálatot megelőzően éjféltől nem szabad enni és inni, miként az ébredést követően sem, a fogmosást is kerülni kell. 

„S még ez a legkisebb rossz, mert egy hosszú hurkapálcaszerű tárgyat felnyomnak az orrba, egészen magasan, és az nem kellemes érzés, mint ahogyan a garatba is lenyúlnak egy ilyen eszközzel. Ez a vizsgálat heti kétszer, ahogy az előírás szól, nem lesz a kedvence senkinek. Azonban fő az egészség, túl vagyok rajta, jó újra a pályán lenni, és szerdán kétszer hatvanperces edzőmérkőzést játszunk az MTK-val.” 

A Mezőkövesdnek azonnal csúcsformára lesz szüksége, hiszen a Kuttor Attila edzette csapat jövő szombaton a Mol Fehérvár FC ellen Magyar Kupa-elődöntőt játszik.

2020.05.30 20:26:47

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Történelmi bajnokságban született történelmi eredmény.

2020.05.30 20:22:40

Labdarúgó NB I BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Hiszen a néző nélküli futballnak rossz az üzenete: nem a szórakoztatást szolgálja, hanem a bevételek biztosítását, egy-két száz ember megélhetését.

2020.05.30 12:41:30

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A kiesés elől menekülő Paks nulla nullát játszott a fehérváriakkal, a Ferencváros lehet a forduló nagy nyertese.

2020.05.30 12:41:30

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A rengeteg sárgával és egy pirossal tarkított meccs után a DVTK feljött a negyedik helyre.

2020.05.30 17:07:14

Labdarúgó NB I S. TÓTH JÁNOS

Orbán Viktor: Itt az ideje, hogy végre igazán jó labdarúgók kerüljenek ki a futballakadémiákról.