NB I: A három-nulla talán túlzás volt – Máté Csaba

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.22. 20:52
A Ferencváros edzője, Máté Csaba szerint igazságos eredmény született a Honvéd elleni, 3–2-re megnyert bajnokin. A győzelem visszaadta a csapat hitét. Edzői értékelések.

„Igazságos eredmény született. Három-nullás vezetésünk talán túlzás volt a játék képét tekintve, de kár érte, hogy aztán ilyen buta hibák miatt a végén azon kellett izgulnunk, hogy ne egyenlítsen az ellenfél” – mondta Máté Csaba, a Ferencváros pályaedzője, aki az eltiltott Thomas Doll helyett irányította a Ferencvárost.Máté Csaba, a Ferencváros pályaedzője, aki az eltiltott Thomas Doll helyett irányította a Ferencvárost.

„Nagyon fontos győzelem volt ez a klub számára, hiszen az elmúlt időszakban kicsit elvesztettük a fonalat. Bízom benne, hogy a fiúknak visszaadja a hitet. Viszont a kapott gólok azt mutatták, hogy továbbra is sok tennivalónk van. Az első félidőt uraltuk, megérdemelten vezettünk, de a Honvédnak is sok lehetősége volt, csak elrontotta az utolsó passzokat. Három-nulla után mindenki úgy érezte, hogy megvan a meccs, kár, hogy egyéni hibával felhoztuk az ellenfelet.”

Máté elárulta, hogy Thomas Doll vezetőedzővel mindent egyeztettek a mérkőzés előtt. Az összes forgatókönyvet átbeszélték előre.

A Honvéd vezetőedzőjének, Marco Rossinak vegyes érzelmei vannak a mérkőzéssel kapcsolatban.

„Érdekes mérkőzés volt. Az első húsz percben jól játszottunk, aztán az első és a második kapott gól után már nem néztünk ki túl jól. Nem a mi futballunkat játszottuk, felívelésekkel próbálkoztunk, amihez nem voltak meg a játékosaink. Ekkor nagyon elégedetlen voltam. A második félidőben sokat javult a játékunk, magabiztosabbak voltunk, a fiúk sokkal inkább azt mutatták, amit kértem tőlük” – mondta az olasz szakember.

„Kaptunk sajnos még egy gólt, amit még nem tudtam visszanézni, hogy nem volt-e les. Aztán feljöttünk három-kettőre, közben bemutatkozott a csapatunkban még egy akadémista, egy 1998-as születésű játékos, ami a magyar futballnak jót tesz. Összességében az akarattal elégedettek lehetek. A Ferencváros megérdemelten nyert, hiszen rúgott három gólt.”

LABDARÚGÓ NB I – EMLÉKEZTETŐ
13. FORDULÓ

FERENCVÁROS–HONVÉD 3–2 (Böde 26., Hajnal 45., Djuricin 60., ill. Kamber 73., Lanzafame 77.)
Groupama Aréna, 7072 néző. Vezette: Karakó

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik