HIRDETÉS
HIRDETÉS
S. ZS. 2018.04.25 09:30 Frissítve: 2018.04.25 09:42

NB I: a Fradi-nevelés az FTC ellen debütált – „különleges érzés”

Kilenc évig volt a Ferencváros játékosa Rácz Gergő, aki végül ellenfélként lett az Üllői úton élvonalbeli kapus – a labdarúgó NB I legutóbbi fordulójában, a Paks színeiben, és fontos védésekkel járult hozzá a tolnaiak pontszerzéséhez a 2–2-vel záruló meccsen.

HIRDETÉS
Rácz Gergő a Groupama Arénában, a Ferencváros ellen mutatkozhatott be az NB I-ben (Fotó: Szabó Miklós)

 

Rácz Gergő két nappal azelőtt született – 1995 novemberében –,  hogy az FTC 3–3-at játszott BL-csoportmeccsen a Grasshoppersszel. Négyévesen már ő is a zöld-fehérek igazolt labdarúgója volt, és bár általános iskolásként klubot váltott, visszatért a Népligetbe, s összesen kilenc évig mondhatta magát Fradi-játékosnak. 

„Gyerekként a mezőnyben futballoztam, tíz-tizenegy éves lehettem, amikor egy torna előtt a kapusunk a kezét törte – emlékezett Rácz Gergő a kezdetekre. – Akkor álltam először a  kapuba, a torna legjobbjának választottak, s ma úgy látom, az élet akarta így, hogy ott próbáljam ki magam. Később, amikor a Fradiban Lipcsei Péter, Kakas László vagy Végh Zoltán azt mondta nekem, dolgozzak, mert eljuthatok az NB I-be, elhittem, hogy teljesülhet az álmom.”

Akár a mesében: a 2016-ban Paksra szerződő fiatalember éppen a Groupama Arénában lett élvonalbeli kapus, és sokat tett azért, hogy a Fradi ne tudjon győzni (2–2 lett a vége).

„A Ferencvárosnál nem újították meg a lejáró szerződésemet, így amikor a Paks megkeresett, igent mondtam. Szombaton különleges érzés volt éppen az Üllői úton bemutatkoznom az élvonalban, évek óta azért dolgoztam, hogy pályára léphessek bajnoki mérkőzésen. A korábbi kapusedzőm, Balogh Tamás sok sikert kívánt, Dibusz Dénes és Holczer Ádám is gratulált a debütáláshoz, ez azért nagyon jólesett. A paksi kapustársak is rengeteget segítettek, hiszen Molnár Péter és Verpecz István is biztatott.”

S hogy milyen az élet: Soroksáron Lovrencsics Balázs csapattársa volt, múlt szombaton ellenfélként találkoztak, és Rácz Gergő nagy bravúrral a lécre tolta a labdát a csatár fejese után.

„A kapusok között nem számítok magasnak, a gyorsasággal, lábmunkával próbálok kompenzálni. Rengeteget dolgoztam, és ennek a munkának most lett eredménye.”

Rácz Gergő az NB I-es meccsei számát már a hétvégén megduplázhatja – a Videoton vár a Paksra.  

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.17 20:27:12

Labdarúgó NB I SINKOVICS GÁBOR

„A mozgása még nem tökéletes, de már felkel az ágyból, igaz, némi segítséggel.”

2018.09.17 13:55:09

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A csatár reagált edzője kritikájára – a forduló mérlegelése; trükkje; felismerése; csetepatéja.

2018.09.15 23:36:15

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Aztán kezdtek esetlegessé válni a szándékok a pályán.

2018.09.15 15:10:19

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (közvetítés)

Petrjak gólja döntött, négy ponttal megugrott az FTC a tabellán.

2018.09.15 15:10:19

Labdarúgó NB I DOROS LÁSZLÓ

Hat perc alatt háromszor rezdült meg a DVTK hálója • Vajda első két gólját szerezte mezőkövesdi színekben.

HIRDETÉS
HIRDETÉS