NB I: a DVSC mindenkit elenged, akit magasabb fizetéssel csábítanak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.24. 17:55
Nincs könnyű helyzetben a Debreceni VSC NB I-es labdarúgócsapata, erről beszélgetett a sajtó munkatársaival Szima Gábor, a klub elnöke és dr. Róka Géza cégvezető.

„A csapat eddigi teljesítménye nem úgy alakult, ahogyan vártuk, ezt tetőzte a legutóbbi, Videoton elleni vereség – idézi Róka Gézát a dvsc.hu. – Végérvényesen világossá vált számunkra, hogy nem jó irányba haladunk. Leonel Pontes vezetőedző elmondta, hogy csak olyan labdarúgókkal akar dolgozni, akik képesek teljes elszántsággal a csapatért küzdeni. Nem minden játékos ilyen, ezért úgy gondoltuk – az új edzővel egyetértésben –, hogy átnézzük a keretet. Szeretnénk olyan csapatot, amelynek tagjai fejben a DVSC-hez kötődnek, itt szeretnének játszani. Elindult egy folyamat a klubnál, ennek része a portugál szakember Debrecenbe igazolása. A keret kialakítása során sok mindent figyelembe kell venni, elsősorban a költségvetést.”Róka Gézát a dvsc.hu. – Végérvényesen világossá vált számunkra, hogy nem jó irányba haladunk. Leonel Pontes vezetőedző elmondta, hogy csak olyan labdarúgókkal akar dolgozni, akik képesek teljes elszántsággal a csapatért küzdeni. Nem minden játékos ilyen, ezért úgy gondoltuk – az új edzővel egyetértésben –, hogy átnézzük a keretet. Szeretnénk olyan csapatot, amelynek tagjai fejben a DVSC-hez kötődnek, itt szeretnének játszani. Elindult egy folyamat a klubnál, ennek része a portugál szakember Debrecenbe igazolása. A keret kialakítása során sok mindent figyelembe kell venni, elsősorban a költségvetést.”

A DVSC elnöke többek között arról beszélt, hogy a klub céljai a nyáron történtek ellenére sem változtak.

„Ha az alapjátékosok el akarnak menni, mert máshol a dupláját kapják, mint itt, akkor ezzel nem tudunk, mit kezdeni – mondta Szima Gábor. – A játékost is meg lehet érteni, hiszen a pénz nagy úr, gondolniuk kell a jövőjükre is, főleg egy olyan labdarúgónak, aki kifelé megy a pályafutásából. Néhány labdarúgónkért jelenleg is van komoly ajánlat, amellyel nem tudunk versenyezni, így elképzelhető, hogy lesznek még távozók, de igyekszünk pótolni őket. Szerettük volna itt tartani őket, meg is próbáltuk, de kiderült, ez nem jó megoldás. Felelőtlenül pedig nem tudunk rendkívül magas fizetéseket ígérni, mert addig kell nyújtózkodnunk, ameddig a takarónk ér. Ahogyan már elhangzott, csak olyan játékosok kellenek, akik a DVSC-ért akarnak küzdeni, mert egy zavaros fejű futballista nem tud segíteni a csapatnak. Fiatalodik majd a csapat, ez biztos. A klub nem teszi kötelezővé a fiatalok szerepeltetését, hiába kapnánk pénz értük, a vezetőedzőre bízzuk a döntést. Ismerve Pontes filozófiáját, megpróbál beépíteni tehetségeket a csapatba. Ez az év az építkezés éve lesz, de nem engedünk abból, hogy a DVSC a magyar futball egyik élcsapata. A céljaink nem változtak, továbbra is a nemzetközi kupaszereplést akarjuk elérni. Nagyon nehéz időszak elé nézünk, de eredményes játékot akarunk produkálni, jól futballozni; és ott akarunk lenni a tabella első harmadában, a végén pedig kiharcolni a nemzetközi kupaszereplést. Tizenöt éve vagyok a DVSC elnöke, ezen idő alatt egyszer sem szenvedtünk négygólos vereséget a bajnokságban, bízunk benne, ez újabb tizenöt évig nem fordul ez elő. Az új szakmai stáb nagyon jól dolgozik, meg kell hogy mutatkozzon ennek az eredménye.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DVSC-NÉL

Érkezők: Bokros Tibor (Balmazújváros), Koval Viktor (Dunaújváros), Karol Mészáros (szlovák, Puskás Akadémia), Danilo Szekulics (szerb, Vojvodina – Szerbia)
Kölcsönbe érkezők: Braniszlav Danilovics (szerb, Puskás Akadémia, legutóbb Videoton, kölcsönben)
Kölcsönből visszatérők: Geoffrey Castillion (holland, Puskás Akadémia), Karikás Krisztián (Balmazújváros), Nagy Kevin (Balmazújváros), Szilvási Péter (Mezőkövesd)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Balogh Krisztián, Bíró Péter, Kabály Márk, Kerekes Krisztián, Kovács Péter, Kozák Achilles Kálmán, Maruscsák Jan, Zsóri Dániel
Kiszemeltek:
Botka Endre (Honvéd), Tóth Milán (MTK), Könyves Norbert (Vasas)
Távozók: Bódi Ádám (Videoton), Adamo Coulibaly (francia, szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: Troyes – Franciaország), Deczki Máté (Stoke City – Anglia), Kártik Bálint (Nyíregyháza), Lázár Pál (DVTK, szabadon igazolhatóként), Máté Péter (Nyíregyháza), Ibrahima Sidibe (szenegáli, KSK Hasselt – Belgium, szabadon igazolhatóként), Slakta Balázs (szabadon igazolható), Bozidar Radosevic (horvát, Perszepolisz – Irán), Tisza Tibor (Nyíregyháza)
Kölcsönbe távozók: Kinyik Ákos (Budaörs), Barna Szabolcs (Nyíregyháza), Berdó Péter (Szolnoki MÁV), Balogh Krisztián (Balmazújváros), Sós Bence (ismét Mezőkövesd), Varga Kevin (ismét Balmazújváros)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:

Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik