K. Zs. 2020.04.23 21:13 Frissítve: 2020.04.23 21:20

NB I: „A csere rossz szó, inkább úgy fogalmaznék, kicsit később állt be”

Osztermájer Gábor, a Paks vezetőedzője a koronavírus-járvány miatt szükségessé váló teljes felkészülésről, valamint a cserélés általa vallott filozófiájáról is beszélt csütörtökön az NB I-es labdarúgócsapat hivatalos honlapjának.

Osztermájer Gábor a paksi öltözőben beszél (Fotó: Molnár Gyula/Tolnai Népújság)

 

A paksi csapatot novemberben átvevő, az idény során 14 NB I-es mérkőzésen irányító Osztermájer Gábor negyvenkétszer cserélt, ily módon hat fontos gólt „készített elő”, ezzel – Bódog Tamás mögött – a második helyen áll a csakfoci.hu NB I-es „cserekirályokat” a Transfermarkt adatai alapján összesítő listáján.

„Sosem tizenegy emberben gondolkozom, sokkal inkább teljes csapatban, és ezt mindig elmondom az öltözőben is. A csere rossz szó, helyette inkább úgy fogalmaznék, kicsit később áll be – idézi a paksifc.hu Osztermájer Gábort. – Éppen ezért minden játékosomban folyamatosan próbálom tudatosítani, mennyire fontos, hogy ha valaki lehetőséget kap, akkor hozzá tudjon tenni a csapat addigi munkájához.”

Osztermájer hozzátette: mindig igyekszik a lehető legtudatosabban változtatni, és általában előre eltervezi a meccs minden mozzanatát, felkészülve az összes lehetséges variációból.

A minap Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) újraválasztott elnöke úgy fogalmazott: ha június tizenharmadikáig nem lehet újraindítani a pontvadászatot, akkor le kell zárni az idényt.

Ami a legkésőbbi újrakezdéshez szükséges felkészülést illeti:

„Annak ellenére, hogy otthon dolgoznak a labdarúgók, ennyi leállás után már biztos, hogy egy teljes felkészülési időszakban kell gondolkozni, amely minimum öthetes folyamat. Ezt figyelembe véve május elején, 11-e környékén kellene megkezdeni a minden akadálytól mentes, teljes csapatos tréningeket” – fogalmazott Osztermájer.

2020.05.31 11:27:58

Labdarúgó NB I NAGY-PÁL TAMÁS (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

A kispestiek 25 percet emberhátrányban játszottak, Szendrei Norbert nagy góllal tette le a névjegyét.

2020.05.30 20:26:47

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Történelmi bajnokságban született történelmi eredmény.

2020.05.30 20:22:40

Labdarúgó NB I BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Hiszen a néző nélküli futballnak rossz az üzenete: nem a szórakoztatást szolgálja, hanem a bevételek biztosítását, egy-két száz ember megélhetését.

2020.05.30 12:41:30

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A kiesés elől menekülő Paks nulla nullát játszott a fehérváriakkal, a Ferencváros lehet a forduló nagy nyertese.

2020.05.30 12:41:30

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A rengeteg sárgával és egy pirossal tarkított meccs után a DVTK feljött a negyedik helyre.