Nagy dobásra készül a Haladás, MU-nevelés érkezhet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.15. 18:21
null
Davide Petrucci (jobbra) a Manchester United tartalékcsapatában a Chelsea ellen is pályára lépett (Fotó: Reuters)
A Nemzeti Sport Online úgy tudja, hogy a Haladás labdarúgócsapata érdeklődik Davide Petrucci, a kolozsvári CFR 23 éves olasz középpályása iránt. Értesüléseinket a szombathelyi klub nem cáfolta.

A Nemzeti Sport Online értesülése szerint a Haladásnál két posztra még mindenképp igazolni szeretnének a télen, egy balhátvéddel és egy középpályással erősítenék meg a keretet. Úgy tudjuk, az utóbbi posztra a jelenleg a kolozsvári CFR alkalmazásában álló Davide Petrucci az egyik jelölt.

A 23 éves olasz középpályás az AS Romában ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, de még 17 éves sem volt, amikor a Manchester United 200 ezer fontért megszerezte. A „vörös ördögök” felnőttcsapatánál nem jutott szóhoz, 2013-ban kölcsön is adták a Peterborough Unitednek, majd a belga Royal Antwerpnek, 2014 tavaszát pedig a Charltonnál töltötte szintén kölcsönben.

Tavaly szeptemberben közös megegyezéssel távozott a Manchester Unitedtől, és aláírt a CFR-hez. Mivel szezon közben érkezett, eleinte nem nagyon lépett pályára a kolozsváriaknál, ám az utolsó őszi fordulókban már csapata egyik legjobbjának bizonyult, öt bajnokin két gólpasszt adott.

Petrucci (szemben) a CFR mezében (Fotó: Riti József Attila)
Petrucci (szemben) a CFR mezében (Fotó: Riti József Attila)

A 184 cm magas középpályás szerepelt az U17-es és az U19-es olasz válogatottban is, értékét a transfermarkt.de 400 ezer euróra becsüli. Megszerzése tehát nem lenne egyszerű feladat, ám a Haladás esélyeit növeli a kolozsvári klub nehéz anyagi helyzete, és az új névadó szponzor is segíthet Petrucci Szombathelyre csábításában. Ez azonban azért sem ígérkezik könnyűnek, mert állítólag az olasz másodosztályú Bari is érdeklődik, ahová a CFR korábbi sportigazgatója hívja.

A kiszemelt balhátvédek között van a Pécsnél szabadlistára tett Mohl Dávid, de ezen a poszton is képben van olasz játékos.

„Mohl Dávid ügyében valóban tárgyalunk, és az is igaz, hogy mindkét posztra vannak olasz kiszemeltjeink, de velük kapcsolatban nem tudok részletekkel szolgálni” – nyilatkozta az NSO-nak Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója.

LABDASZERZÉS ÉS GÓLPASSZ – ELŐADJA: DAVIDE PETRUCCI (CFR)

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL
Érkezők: Nagy Patrik (SV Seligenporten – Németország)
Kölcsönbe érkezők: Raffaele Alcibiade (olasz, Bp Honvéd)
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek: Laurentiu Branescu (román, a Juventus és a Virtus Lanciano közös tulajdona – Olaszország), Dudás Ádám (Győri ETO), Andrea Mancini (olasz, Bp. Honvéd, szabadon igazolható), Leandro Martínez (olasz-argentin, Győri ETO), Mohl Dávid (PMFC), Davide Petrucci (olasz, CFR Cluj – Románia)
Távozók: Dvorschák Gábor (Mezőkövesd), Szakály Attila (ZTE FC)
Kölcsönbe távozók: Andrij Jefremov (ukrán, OFC Russel Gabcíkovo, Bős – Szlovákia)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak: Gyurján Bence (érdeklődnek iránta: SKN St. Pölten – Ausztria), Gyűrű László (lejár a szerződése), Radó András (érdeklődnek iránta: külföld), Skriba Máté (Veszprém után ZTE?), Zamostny Balázs (érdeklődnek iránta: Mezőkövesd)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik