MTK: Vanczák csapattársa lett Mervó Bence – hivatalos

Vágólapra másolva!
2015.09.10. 18:09
null
Vanczák Vilmos csapattársa lett Mervó Bence (balra) a svájci élvonalbeli Sionnál (Fotó: fc-sion.ch)
A labdarúgó NB I-ben szereplő MTK a hivatalos honlapján jelentette be, hogy az U20-as világbajnokság ezüstcipőse, Mervó Bence a Vanczák Vilmost is foglalkoztató Sionnál folytatja a pályafutását. A svájci klub tájékoztatása szerint Mervó négyéves szerződést írt alá, és a 99-es mezt kapja új csapatánál, melynek színeiben csak januárban debütálhat.

 

A Győri ETO-tól távozó Mervó július végén az MTK-hoz szerződött, azzal a feltétellel, hogy megfelelő ajánlat esetén külföldre igazolhat.

Az U20-as világbajnokságon öt gólig jutó támadóval kapcsolatban az olasz Palermo, a francia Metz, valamint a spanyol Deportivo érdeklődéséről is lehetett hallani, ám augusztus 31-ig nem talált magának másik csapatot a korosztályos válogatott csatár.

Mervó ezt követően Svájcba utazott, ahol megállapodott a Vanczák Vilmost is foglakoztató Sion vezetőségével, és négyéves szerződést kötött a svájci élvonalban szereplő csapattal. A Sion hivatalos honlapjának beszámolója szerint Mervó csak a télen debütálhat új csapatában, ugyanis az átigazolási időszak Svájcban is lejárt augusztus 31-én.

A Sion közleménye hozzáteszi, Didier Tholot vezetőedző az elkövetkezendő időben igyekszik folyamatosan beépíteni Mervót a csapatba. Esetleges kölcsönadásról nem írnak a svájciak, ami azt jelenti, hogy a magyar játékos az őszi szezonban hivatalos meccsen nem léphet pályára, csak a Sion edzésein vehet részt.

„Az MTK és a Sion között már az augusztus 31-i átigazolási határidő lejárta előtt megszületett az egyezség, de Bence az utánpótlás-válogatott Eb-selejtezője miatt nem tudott elutazni orvosi vizsgálatra a svájci klubhoz. Erre csak a napokban került sor, így most írhatta alá a szerződését. A két klub hiába egyezett meg időben, a svájci szabályok értelmében a tavaszi szezontól szerepelhet a Sionban” – mondta a Nemzeti Sport Online megkeresésére Domonyai László, az MTK klubigazgatója.

„A nyáron olyan megállapodást kötöttünk Bencével, hogy kapcsolatainkon keresztül próbálunk neki mi is segíteni abban, hogy külföldre szerződjön. Amennyiben ez nem sikerült volna, akkor nálunk futballozott volna az ősszel” – tette hozzá a sportvezető.

A budapesti együttes jó üzletet kötött Mervóval, hiszen a nyáron szabadon igazolható játékosként szerződtette, most pedig átigazolási díj ellenében adta el a Sionnak.

Mervó a 99-es mezszámot kapta új csapatánál.

A Svájci Kupa-címvédő Sion hét fordulót követően a negyedik helyen áll a tízcsapatos bajnokságban, és bejutott az Európa-liga csoportkörébe, melynek küzdelmei során a Girondins Bordeaux, a Rubin Kazany és a Liverpool lesz az ellenfele.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MTK BUDAPESTNÉL

Érkezők: Mato Grgic (horvát, NK Slaven Belupo – Horvátország), Marek Strestík (cseh, Győri ETO, szabadon igazolhatóként), Szatmári Lóránd (PMFC, szabadon igazolhatóként), Takács Krisztofer (Vasas, szabadon igazolhatóként).
Az MTK utánpótlásához érkezett: Gréczi Márton
(Mercedes-KLA)
Kölcsönbe érkezők:Varga Szabolcs (Heerenveen – Hollandia)

Kölcsönből visszatérők: Myke Bouard Ramos (brazil, Kisvárda), Tóth Ferenc (Szigetszentmiklós)

Az utánpótlásból felkerültek: Demjén Patrik, Vogyicska Bálint

Kiszemeltek:

Távozók: Batizi-Pócsi Balázs (balmazújvárosi kölcsön után Soproni VSE), Csiki Norbert (szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: Újpest), Halmai Ramon (DVTK), Hangya Szilveszter (Vasas, kölcsön után végleg), Horváth Zsolt (DVSC, szabadon igazolhatóként), Kálnoki Kis Dávid (Újpest, szabadon igazolhatóként), Kelemen Dávid (Hapoel Tel-Aviv – Izrael, szabadon igazolhatóként), Ikonomu Konsztantinosz (szabadon igazolható), Mervó Bence (Sion – Svájc) Pölöskei Zsolt (Videoton, szabadon igazolhatóként), Rácz Ferenc (PMFC-kölcsön után Mezőkövesd), Sergio Tamayo (spanyol, SD Logronés – Spanyolország, szabadon igazolhatóként), Vass Patrik (Vasas-kölcsön után Gyirmót)

Kölcsönbe távozók: Asztalos Dávid (ajkai kölcsön után Paks), Cseke Benjámin (Újpest), Horváth Péter (soproni kölcsön után Szolnoki MÁV), Nagy Tibor (Újpest FC)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:

Távozhatnak:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik