MTK: jó üzletet kötöttek a Sionnal, és Mervó is jól járt

Vágólapra másolva!
2015.09.10. 20:54
Mint arról beszámoltunk, Mervó Bence, a labdarúgó NB I-ben szereplő MTK támadója a Vanczák Vilmost is foglalkoztató Sionnál folytatja a pályafutását, de mivel az átigazolási időszak lejárta után váltott klubot, csak januárban mutatkozhat be a svájci csapatban. A klubváltás hátteréről Domonyai Lászlót, az MTK klubigazgatóját kérdeztük, aki elárulta, az üzlet megkötésével az MTK és Mervó is jól járt.

„Az MTK és a Sion között már az augusztus 31-i átigazolási határidő lejárta előtt megszületett az egyezség, de Bence az utánpótlás-válogatott Eb-selejtezője miatt nem tudott elutazni orvosi vizsgálatra a svájci klubhoz. Erre csak a napokban került sor, így most írhatta alá a szerződését. A két klub hiába egyezett meg időben, a svájci szabályok értelmében a tavaszi szezontól szerepelhet a Sionban” – mondta a Nemzeti Sport Online megkeresésére Domonyai László, aki hozzátette, az MTK eladta a játékost, tehát pénzt kapott érte.

A budapesti együttes jó üzletet kötött Mervóval, hiszen a nyáron szabadon igazolható játékosként szerződtette, most pedig átigazolási díj ellenében adta el a Sionnak.

„A nyáron olyan megállapodást kötöttünk Bencével, hogy kapcsolatainkon keresztül próbálunk neki mi is segíteni abban, hogy külföldre szerződjön. Amennyiben ez nem sikerült volna, akkor nálunk futballozott volna az ősszel” – tette hozzá az MTK klubigazgatója.

Az U20-as világbajnokság ezüstcipőse négyéves szerződést kötött a Sionnal, melynél a 99-es mezt kapta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik