nemzetisport.hu 2016.08.16 19:40 Frissítve: 2016.08.16 19:59

MTK: csúszik a stadionavató, a Sporting ingyen lép fel

A labdarúgó NB I-ben szereplő MTK elnöke, Deutsch Tamás terjedelmes interjút adott a klub hivatalos honlapjának. Az elöljáró elárulta, az új Hidegkuti Nándor Stadion elkészül a szeptemberi határidőre, de a megnyitóünnepségre, ezzel együtt a lisszaboni Sporting elleni gálamérkőzésre csak október 12-én kerül sor.

 

„(...) Minden az eredeti terveknek megfelelően alakul, az építkezéssel határidőre elkészülünk, és szeptember 15-én érvényes használatbavételi engedélye lesz a létesítménynek. Minden alkalommal elmondtuk, hogy feszített a tempó, de a közbeszerzési eljáráson nyertes konzorcium tartja a szoros határidőt, és napra pontosan a szerződésben rögzített határidőre elkészül a világszínvonalú létesítmény, az új Hidegkuti Nándor Stadion” – mondta az mtkbudapest.hu-nak Deutsch Tamás, a klub elnöke.

A sportvezető hozzátette, a stadionavatóra mégsem kerülhet sor szeptember 21-én, mivel az MLSZ módosította a versenynaptárat, és arra a napra az NB I-ben hétközi fordulót iktatott be. A portugál Sporting CP elleni gálameccsre ezért három héttel később, október 12-én kerül sor.

„Köszönet és hála a portugál klub vezetőinek azért, hogy zokszó nélkül beleegyeztek a módosításba. Köztudott, hogy az ilyen kaliberű egyesületek komoly fellépési díjat kérnek egy-egy barátságos mérkőzésért, és általában nem hatja meg őket, hogy stadionavatóra, bemutatóra vagy »sörmeccsre« mennek. Nos, a Sporting elnöke, szakvezetése többször hangsúlyozta, hogy megtiszteltetésnek veszi a meghívást, és ellenszolgáltatás nélkül lép pályára, ráadásul a legerősebb együttesével” – mondta Deutsch, aki azt is elárulta, mikor és melyik csapat ellen játssza az első bajnoki meccsét az MTK az új stadionban.

„Úgy döntöttünk, hogy a megnyitóünnepség után játsszuk az első NB I-es meccset az új létesítményben. Ennek dátuma mai tudásunk szerint október 22-e, szombat. Az ellenfél a Gyirmót FC Győr” – tette hozzá az MTK első embere.

2020.06.02 15:42:53

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A góllövőlista vezetője 9-es osztályzatot kapott. Az NS szerint Iványi Zoltán tévedett Diósgyőrben.

2020.06.01 21:21:35

Labdarúgó NB I VOLESZÁK GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Többször is egy fatörzs mögött megbújva toporgott…

2020.06.01 17:12:20

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

A majd' hét év után búcsúzó tréner exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak: elképzelhetetlennek tartja az NB II-es Újpestet.

2020.05.31 11:32:44

Labdarúgó NB I B. J.

Egy-egy góllal egy-egy pont, sem a felcsúti csapat, sem a címvédő nem lett a forduló nagy nyertese.