MTK: csúszik a stadionavató, a Sporting ingyen lép fel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.16. 19:40
A labdarúgó NB I-ben szereplő MTK elnöke, Deutsch Tamás terjedelmes interjút adott a klub hivatalos honlapjának. Az elöljáró elárulta, az új Hidegkuti Nándor Stadion elkészül a szeptemberi határidőre, de a megnyitóünnepségre, ezzel együtt a lisszaboni Sporting elleni gálamérkőzésre csak október 12-én kerül sor.

„(...) Minden az eredeti terveknek megfelelően alakul, az építkezéssel határidőre elkészülünk, és szeptember 15-én érvényes használatbavételi engedélye lesz a létesítménynek. Minden alkalommal elmondtuk, hogy feszített a tempó, de a közbeszerzési eljáráson nyertes konzorcium tartja a szoros határidőt, és napra pontosan a szerződésben rögzített határidőre elkészül a világszínvonalú létesítmény, az új Hidegkuti Nándor Stadion” – mondta az mtkbudapest.hu-nak Deutsch Tamás, a klub elnöke.„(...) Minden az eredeti terveknek megfelelően alakul, az építkezéssel határidőre elkészülünk, és szeptember 15-én érvényes használatbavételi engedélye lesz a létesítménynek. Minden alkalommal elmondtuk, hogy feszített a tempó, de a közbeszerzési eljáráson nyertes konzorcium tartja a szoros határidőt, és napra pontosan a szerződésben rögzített határidőre elkészül a világszínvonalú létesítmény, az új Hidegkuti Nándor Stadion” – mondta az mtkbudapest.hu-nak Deutsch Tamás, a klub elnöke.

A sportvezető hozzátette, a stadionavatóra mégsem kerülhet sor szeptember 21-én, mivel az MLSZ módosította a versenynaptárat, és arra a napra az NB I-ben hétközi fordulót iktatott be. A portugál Sporting CP elleni gálameccsre ezért három héttel később, október 12-én kerül sor.

„Köszönet és hála a portugál klub vezetőinek azért, hogy zokszó nélkül beleegyeztek a módosításba. Köztudott, hogy az ilyen kaliberű egyesületek komoly fellépési díjat kérnek egy-egy barátságos mérkőzésért, és általában nem hatja meg őket, hogy stadionavatóra, bemutatóra vagy »sörmeccsre« mennek. Nos, a Sporting elnöke, szakvezetése többször hangsúlyozta, hogy megtiszteltetésnek veszi a meghívást, és ellenszolgáltatás nélkül lép pályára, ráadásul a legerősebb együttesével” – mondta Deutsch, aki azt is elárulta, mikor és melyik csapat ellen játssza az első bajnoki meccsét az MTK az új stadionban.

„Úgy döntöttünk, hogy a megnyitóünnepség után játsszuk az első NB I-es meccset az új létesítményben. Ennek dátuma mai tudásunk szerint október 22-e, szombat. Az ellenfél a Gyirmót FC Győr” – tette hozzá az MTK első embere.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik