MTK: Csörgő György leváltotta volna Garami Józsefet

Vágólapra másolva!
2013.07.20. 09:23
Tegnap már beszámoltunk róla, hogy a szlovákiai magyar Csörgő György mégsem veszi meg az MTK labdarúgócsapatát. Az üzletember a Nemzeti Sportnak nyilatkozott a tárgyalásokról.

„Korrekt, profi ajánlatot tettem az MTK-nak.”

Csörgő György, szlovákiai magyar üzletember mondta ezt némi beletörődéssel a hangjában. Nem lett új tulajdonosa a patinás magyar klubnak, ez most már eldőlt. Pedig Csörgő György, aki a szlovákiai negyedosztályú Bős futballcsapatának tulajdonosa (ott játszik az exújpesti Tóth Norbert), többször is tárgyalt az MTK vezetőivel.

„Négy alkalommal találkoztunk – folytatta Csörgő György. – Úgy éreztem, közelednek az álláspontok, a végén mégsem köttetett meg az üzlet. Azt tudni kell rólam, kemény ember vagyok, az elveimből nem engedek. A találkozások során nem titkoltam, hogy tisztelem, becsülöm, sőt támogatom az MTK-modellt, vagyis az akadémiáról érkező fiatalok csapatba építését, de tapasztalt futballisták nélkül nincs jelentős eredmény. Így aztán elárultam, kikkel tárgyalok, kik kerülhetnek a Hidegkuti-stadionba, ha átveszem a klubot.”

„Azt sem tagadtam, hogy minden tiszteletem Garami Józsefé, ám a remek szakembert más beosztásba helyeztem volna, és új edzőt hoztam volna magammal. De ennek már nincs jelentősége. Nem egyeztünk meg, és én kissé csalódott vagyok, hogy így alakult" – fogalmazott az üzletember.

„Barátságban váltunk el, az azonban nyilvánvalóvá vált számomra, hogy vannak szemléletbeli különbségek közöttünk, már ami a klubmodellt és a futballszakmát illeti. Úgy láttam volna munkához az MTK-nál, hogy három év alatt fokozatosan épül fel a csapat, a pályán és a háttérben is. Hiszem, hogy lehet nyereséges üzlet a labdarúgás. Természetesen én is olvastam Muszbek Mihály anyagát, amelyből kiderül, hogy négy-hat milliárd forint veszteséget termel Magyarországon a sportág. Erről azt mondom, lehet profi módon csinálni, és akkor nem a kútba dobáljuk a pénzt. Egyébként nem én kerestem meg az MTK-t, egy ismerősömön keresztül ők léptek kapcsolatba velem. Sok sikert kívánok nekik a bajnokságban" – tette hozzá Csörgő.

Ami pedig a Bőst illeti: a szlovák negyedosztályban szereplő együttes már most másodosztályú feltételekkel és háttérrel rendelkezik. Megtörtént a pályarekonstrukció, a nézőszám nő, a csapat erősödik. Most például a korábban Zalaegerszegen dolgozó Preisinger Sándor lett a vezetőedző, a korábbi Haladás-futballista Szekér István pedig a sportigazgató.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik