MTK: a Vasastól érkező Cseke játékjogán osztozik a két klub

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.03. 11:41
Az MTK-ban folytatja a pályafutását Cseke Benjámin, a Vasas 20 éves középpályása, aki azonban 50 százalékban a Vasas tulajdonában marad.

A furcsa helyzet hátterében az áll, hogy Csekével a klub korábbi vezetősége olyan (2016 nyaráig szóló) megállapodást kötött, hogy ha nem sikerül feljutni az élvonalba, a játékos szabadon igazolhatóvá válik, kivéve, ha a Vasas értékesíteni tudja.

Július elején a piros-kékek meg is egyeztek a Debrecennel 15 millió forintról, de Cseke közölte, nem akar a DVSC-hez szerződni, inkább az MTK-ba vágyik. Így kezdett el tárgyalni a két klub, s arra jutottak, hogy ha sikerül eladni Csekét, a vételáron fele-fele arányban osztozik a Vasas és az MTK – viszont sikerült megelőzni egy hosszabb pereskedést.

„Cseke Benjáminnak sok sikert kívántam. Ő megköszönte hogy a Vasas nem vitte tovább a peres ügyet, ezáltal nem kell további hónapokat várnia. Hiszem, hogy jól döntöttünk, amikor egy tehetséges játékost nem akadályoztunk meg abban, hogy újra futballozzon és nem okoztunk törést a pályafutásában" – mondta az üggyel kapcsolatban Vancsa Miklós, a Vasas ügyvezetője a klub honlapjának.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MTK BUDAPESTNÉL
Érkezők: Cseke Benjámin (Vasas), Deutsch Bence (SZTK – kölcsönből vissza), Halmai Ramon (Haladás), Hidvégi Sándor (FTC – kölcsönbe), Hrepka Ádám (Haladás), Myke Bouard Ramos (brazil, Kisvárda), Khaly Iyane Thiam (szenegáli, Kaposvár), Sergio Fernandez Tamayo (spanyol, szabadon igazolható, legutóbb SD Logronés – Spanyolország)
Távozott/távozhat: Ayub El Harrak Rouas (spanyol, Valladolid B – Spanyolország), Batik Bence (Ferencváros – kölcsönből vissza), Batizi-Pócsi Balázs (Tatabánya után Balmazújváros – kölcsönbe), Myke Bouard Ramos (brazil, Kisvárda – kölcsönbe), Eppel Márton (MVM-Paks – kölcsönből vissza), Fejes András (Videoton – kölcsönből vissza), Frank Richárd (?), Hangya Szilveszter (Dunaújváros PASE – kölcsönbe) Horváth Péter (Siófok után Sopron – kölcsönbe), Pintér András (Sopron – kölcsönbe), Rodenbücher István (Vasas – kölcsönbe), Sipos Bence (SZTK – kölcsön után ismét kölcsönbe), Tóth Ferenc (SZTK – kölcsönbe)
Kiszemeltek: Németh Krisztián (szabadon igazolható, legutóbb Roda – Hollandia)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik