Monaco: a Honvédból kíván erősíteni a poklot járó elitklub

Vágólapra másolva!
2011.11.29. 10:57
null
Danilo góljainak híre messzire eljutott (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
A Nice Matin keddi információja szerint a francia labdarúgó-bajnokság másodosztályának (Ligue 2) utolsó helyén szerénykedő Monaco a Bp. Honvéd brazil légiósával, Danilóval szeretne erősíteni.

 

A francia lap információi szerint a Monaco vételi opcióval szeretné kölcsönvenni az idény végéig a támadót, s ajánlatát már megtette a magyar klubnak. Az ügyletet a téli átigazolási időszakban szeretnék nyélbe ütni. Budapestről még nem érkezett válasz – írja a Nice Matin.

A dél-franciaországi lap megjegyzi: a második vonalban maradásért küzdő, 2004-ben még BL-döntőt játszó klub több irányban is tapogatózik a téli erősítés érdekében – egyelőre ez az egyetlen konkrét szál, amely napvilágra került.

A lap ugyanakkor tudni véli azt is, hogy két francia élvonalbeli klub is érdeklődik a 25 éves brazil támadó iránt, aki az ősszel 14 gólt szerzett az NB I-ben – e két csapat állítólag konkrét lépést még nem tett a megszerzése érdekében. Néhány napja a Nemzeti Sport Online más forrásokból már értesült a brazil csatár iránti – akkor még csapatnév nélküli – franciaországi érdeklődésről.

Danilo eddig még nem légióskodott Nyugat-Európában: Brazíliából való távozása után a lengyel Pogon Szczeczin, a cseh Príbram és a szlovák Spartak Trnava sorait erősítette, mielőtt a Honvédba igazolt.

Érdemes emlékeztetni arra, hogy a kispestieknek jó kapcsolataik vannak Franciaország irányába – emlékezetes, hogy a közelmúltban Abraham Guié-Gneki, valamint Diego a Honvédtól került a francia második ligás Tours-ba, míg Abass Dieng kölcsönben a Nimes-ben szerepelt tavasszal.

HONVÉD: KOSTOLÁNI ÉS SZEKULICS MÁR TÁVOZOTT
A Budapest Honvéd közös megegyezéssel szerződést bontott a szlovák védővel, Marek Kostolánival és a montenegrói támadóval, Radiszlav Szekuliccsal – adta hírül a fővárosi klub hivatalos honlapja. Kostoláni kétszer, Szekulics hatszor lépett pályára a Honvédban.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik