Győr: öten távoznak, Fuad Bugerra érkezett

Vágólapra másolva!
2010.06.29. 17:20
null
Zámbó (jobbra) a következő idényben is a Győr ellen játszhat kölcsönjátékosként (Fotó: Mirkó István)
Öt futballista is távozik Győrből a nyáron: a klub hivatalos honlapjának beszámolója szerint Zámbó Bence és Molnár Péter Siófokra, Zoran Supics Pápára kerül kölcsönbe, míg két grúz csatár, Vahtang Panchava és Daviti Lortkifanidze szerződését közös megegyezéssel felbontotta az ETO. Nem csak távozókat, hanem egy érkezőt is bejelentettek ma Győrben. Fuad Bugerra Nyíregyházáról szerződött az ETO-hoz. Az algériai-francia csatár három évre írt alá.

A Győri ETO több labdarúgóját kölcsönadja a következő idényben – számolt be az eto.hu. Az érintett játékosok közül senki sem számít alapembernek a csapatban, legtöbbjük az elmúlt idényben is más együttest erősített.

A tavaszi szezon során a Diósgyőrt erősítő Zorán Supics Pápára, míg Zámbó Bence és Molnár Péter Siófokra kerül. Utóbbi labdarúgó az eto.hu-nak nyilatkozott az új lehetőségről.

„Mivel a jövőmet az ETO-ban képzeltem el, így kissé fájó szívvel, az új célokra, megmérettetésekre tekintettel viszont szívesen megyek Siófokra. Szeretném magam kipróbálni élesben a bajnokságban, mert érthető okokból Sasa mellett nem sok lehetőséghez jutottam az élvonalban. Szeretnék ott bizonyítani, versenyhelyzetben megmutatni, hogy megállom a helyem. Bár a balatoni keretből senkit sem ismerek, Bencével jól kijövünk, így a beilleszkedéssel nem lehet probléma" – mondta Molnár Péter.

A három, más élvonalbeli csapatnak kölcsönadott labdarúgó mellett a két grúz csatárral közös megegyezéssel bontottak szerződést a győriek.

A klubtól távozik a februárban érkezett, többszörös U21-es válogatott Vahtang Panchava, aki öt bajnoki mérkőzésen kapott lehetőséget zöld-fehér színekben.

A megállapodás értelmében az NB II-es keret 19 éves támadója, Daviti Lortkifanidze sem Győrben kezdi már meg a nyári felkészülést.

FUAD BUGERRA ÉRKEZIK
Nemcsak távozókat, hanem egy érkezőt is bejelentettek ma Győrben. Fuad Bugerra Nyíregyházáról szerződött az ETO-hoz. Az algériai-francia csatár három évre írt alá.

 

Bugerrának kitűnően ment a játék a tavasszal, bár a Nyíregyháza elbúcsúzott az élvonaltól: 12 bajnoki mérkőzésen 10 gólt szerzett. A támadó a 19-es számú mezben szerepel a 2010–2011-es idényben.

 

„Most nyáron több ajánlatot is kaptam, invitáltak a portugál élvonalba, de egy algériai csapathoz is, én mégis Győrt választottam, amiben elsősorban az Európa-liga-szereplés volt a döntő tényező, de megragadtak a körülmények is, amikor áprilisban itt meccseltem a Szparival. Mivel az ETO-nál is több játékos beszél franciául, nem hiszem, hogy lehetnek beilleszkedési gondjaim, de egyébként is hozzászoktam már a költözéshez. Valószínűleg a csütörtöki, Nitra elleni találkozón még nem kapok lehetőséget, de utána bízom benne, hogy itt is folytatni tudom a gólgyártást" – nyilatkozta az etofc.hu-nak Bugerra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik