MTI 2019.12.09 10:54 Frissítve: 2019.12.10 13:27

Mol Fehérvár: Stopira is magyar állampolgár lett

Letette hétfőn az állampolgársági esküt a Mol Fehérvár FC zöld-foki-szigeteki labdarúgója, Ianique dos Santos Tavares, azaz Stopira.


Stopira magyar állampolgár lett (Fotó: Dömötör Csaba)

A játékos Cser-Palkovics András polgármester előtt mondta el magyarul az eskü szövegét.

Az ünnepélyes pillanatokat követően kiemelte: hét és fél évvel ezelőtt érkezett Magyarországra, és nagyon jól érzi magát az országban. Mint mondta, Székesfehérvárt a második otthonának tekinti, s nagy boldogság számára, hogy mostantól magyar állampolgárként dolgozhat a fehérvári futballsikerekért.

Stopira a legjobb magyarországi futballélményei közé sorolta az első bajnoki cím megszerzését, valamint az előző idényből az Európa-liga-csoportkörös szereplést és a Magyar Kupa-elsőséget. Jelezte, hogy hosszabb távra tervez Magyarországon, akár a karrierje végéig is szívesen maradna a Fehérvár keretének tagja, ahol jelenleg ő a harmadik legrégebbi tag, csak Vinícius és Kovács István érkezett nála korábban a klubhoz.

A balhátvéd hangsúlyozta, hogy az idén szeretné megnyerni a bajnokságot és a Magyar Kupát is, ami klubtörténeti tett lenne, hiszen korábban a Fehérvárnak ez nem sikerült egy idényen belül.

 

Cser-Palkovics András rámutatott, hogy sok olyan határon túli és külföldi sportoló van, aki hosszú éveket tölt el Fehérváron, ahol aztán otthonra is talál. Közéjük tartozik Stopira is, aki sokat tett a magyar és a fehérvári labdarúgásért – tette hozzá.

A 31 éves Stopira 2012 júliusa óta futballozik Székesfehérváron, kétszeres magyar bajnok, egyszeres kupagyőztes. A Fehérvárban összesen 224-szer lépett pályára, ezeken a mérkőzéseken 18 gólt szerzett, az NB I-ben 166 mérkőzésen 14 gólja van. 33-szoros zöld-foki-szigeteki válogatott, egy találata van címeres mezben.

Stopira a harmadik külföldi fehérvári játékos Loic Nego és a Vinícius után, aki magyar állampolgár lett.

2020.01.20 19:16:55

Labdarúgó NB I P. K.

NB I-ES FELVEZETÉS I. A Kaposváré a legjobb mérleg Törökországban; Böde és Stieber jó formában.

2020.01.17 23:11:41

Labdarúgó NB I S. T. J.

2020.01.15 21:09:27

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A játékostapasztalat már nem segíthet.