MLSZ: fiatalszabály – jelentős változásokról döntött az elnökség

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.13. 21:41
Jelentős változásokról döntött kedden a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége, amely úgy ítélte meg, hogy a fiatalok játéklehetőségét az elmúlt években támogató úgynevezett fiatalszabály jó irányba tett lépés volt, de az első osztályban nem minden profi klub számára jelentett valódi ösztönzést.

A szövetség a minőségi utánpótlás-nevelést támogató új eszközt vezet be: a produktivitási rendszert, amely kizárólag a teljesítmény, a pályán töltött idő alapján honorálja a játékosokat nevelő egyesületeket.

Ez azt jelenti, hogy valamennyi utánpótlás-neveléssel foglalkozó sportszervezet alaptámogatásban részesül a tao rendszerén keresztül, ugyanakkor a produktivitási támogatás kizárólag azoknak jár, akik érdemi mértékben részt vesznek az utánpótlás és felnőtt válogatottban szereplő játékos nevelésében. Egy klub minél több és magasabb szinten szereplő játékost nevel, annál nagyobb anyagi támogatást kap.

A férfi NB I jövő évi versenykiírása szerint egy csapat legfeljebb tíz külföldi kerettag versenyengedélyét válthatja ki. A profi bajnokságokban félbeszakadt mérkőzések esetében a találkozó fennmaradó részét lehetőleg pótolni kell 24 órán belül. A később pótolt mérkőzések esetében az újonnan igazolt játékosok is pályára léphetnek.

Az elnökségi döntésekről bővebben az MLSZ hivatalos honlapján olvashat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik