MLSZ: nem az Újpest–Vasas meccs lesz zárt kapus

Vágólapra másolva!
2017.07.26. 13:53
A Magyar Labdarúgó-szövetség keddi fegyelmi határozata szerint az Újpest csapatának a soron következő hazai bajnokiját zárt kapuk mögött kell játszania. Ez azonban nem azt jelenti, hogy éppen a jövő heti, Vasas elleni derbiről maradnak le a nézők.

„A FEB az Újpest–FTC mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért, szurkolói részéről jelentős mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, rasszista megnyilvánulásért (több alkalommal is „huhogtak” az ellenfél színes bőrű játékosának labdaérintésénél), valamint másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 600 000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá elrendeli a nézők nélküli, zárt sportrendezvényben történő mérkőzésrendezést egy soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésre” – állt a szövetség legfrissebb, keddi közleményében. elrendeli a nézők nélküli, zárt sportrendezvényben történő mérkőzésrendezést egy soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésre” – állt a szövetség legfrissebb, keddi közleményében.

A lila-fehérek már az első fordulót követően is büntetést kaptak, akkor a Paks elleni idegenbeli mérkőzés után az MLSZ „a szurkolók megbotránkoztató viselkedése miatt felfüggesztett stadionbezárással” büntette a klubot.

Minden fegyelmi határozatnak, amely ilyen fegyelmi büntetést tartalmaz, jogerőre kell emelkednie ahhoz, hogy végrehajtható lehessen – ráadásul az esetleges fellebbezésnek halasztó hatálya van (az első és a második fordulós büntetés esetében egyaránt), ezért biztosan kijelenthető, hogy nem a Vasas elleni hazai mérkőzés lesz a zárt kapus.

„A jogerőre emelkedése után (legkorábban augusztus 4-én) elkövetett bármilyen fegyelmi vétség a sportszervezet részéről azzal jár, hogy az elkövetett fegyelmi vétségért külön büntetést kap, illetve a felfüggesztett zárt kaput végre kell hajtani. Mivel a legkorábbi időpont utáni első meccs pont az említett Vasas elleni mérkőzés, így az azon elkövetett esetleges szabálytalanságok után indulhat majd fegyelmi eljárás, majd jogerőre emelkedett határozat után lehet az 1. fordulós felfüggesztettet végrehajtani (kb. augusztus vége legkorábban)” – közölte az MLSZ.

A zárt kapus büntetés is csak a fellebbezési határidő leteltével hajtható végre – ha nem lesz fellebbezés. Ha lesz, akkor a jogerőre emelkedés időpontja dönt, de ez a másodfok döntésétől függően hetekig, hónapokig is elhúzódhat.

„Tekintettel arra, hogy a határozat csütörtökön kerül kézbesítésre, onnan számolva 15 nap a legkorábbi időpont (augusztus 11.) a jogerőre emelkedésre. Vagyis legkorábban az augusztus 19-i Újpest–DVTK mérkőzésen lehetséges a zárt kap” – fogalmazott az MLSZ.

De akad még egy fontos különbség: amíg az UEFA által szervezett, zárt kapus meccseken bizonyos mennyiségű vendégszurkoló beléphet, az MLSZ rendezvényein ez nem lehetséges.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik