MLSZ: Michel Platini Csányi Sándorral és Orbán Viktorral reggelizett

Vágólapra másolva!
2010.12.08. 11:42
null
Platini (középen) Csányi Sándorral (balra) és Orbán Viktorral találkozott (Fotó: mlsz.hu)
Michel Platini, az UEFA elnöke budapesti látogatása második napját egy üzleti reggelivel kezdte, amelyen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök is. A megbeszélésen jelen volt még Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, Berzi Sándor alelnök és Vági Márton főtitkár, illetve Theodore Theodoridis, az UEFA nemzeti szövetségek divízió-igazgatója, valamint Imre Mátyás, az európai szövetség magyar munkatársa – adta hírül az mlsz.hu.

 

A több mint egyórás találkozón a felek áttekintették a magyar és a nemzetközi futball aktuális helyzetét, és megállapították, hogy a gazdasági válság ellenére a labdarúgás továbbra is prosperáló, fejlődő üzletág, népszerűsége világszerte folyamatosan nő.

Kiderült, hogy a magyar és a nemzetközi futball sok hasonló problémával küzd, melyek mielőbbi megoldásra várnak. Ezzel kapcsolatban Michel Platini megbeszélte Orbán Viktorral, hogy melyek azok a problémák, amelyeket az Európai Unió segítsége nélkül nem lehet orvosolni, mert túlmutatnak a nemzeti és nemzetközi szövetségek hatáskörén, s Magyarország az EU soros elnökeként e kérdésekben (így például a fogadási csalások elleni harc, az utánpótláskorú játékosok védelme) januártól sokat tehet az előrelépés érdekében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik