MLSZ: íme, az első 12 profi magyar bíró névsora!

Vágólapra másolva!
2013.06.13. 18:45
null
Természetesen Kassai Viktor is besorolást kapott a profik közé (Fotó: Szabó Miklós)
Csütörtökön ülésezett a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége (MLSZ), és döntöttek az új hivatásos játékvezetői keret személyi összetételéről.

 

Az MLSZ elkötelezett azon a téren, hogy látványosan javítsa az élvonalbeli játékvezetés színvonalát – olvasható a szövetség honlapján –, és ezért a klubokkal közösen jelentős anyagi áldozatokat is hoz a jövőben. Az elnökség tavaly novemberi ülésén megtárgyalta és elfogadta a játékvezetői bizottság előterjesztését a magyar labdarúgó-játékvezetés fejlesztési tervéről. Ennek részeként, a jobb teljesítmény érdekében – az UEFA ajánlását támogatva és elfogadva – döntött a gólvonali játékvezetők alkalmazásáról az NB I-ben a 2013–2014-es idénytől. Ezzel párhuzamosan arról is döntés született, hogy ki kell alakítani a játékvezetői kereten belül egy hivatásosokból álló állományt.

A mai elnökségi határozatnak megfelelően 12 fős hivatásos játékvezetői kar jön létre, amelynek tagjai a teljesítményükkel megalapozott juttatásban részesülnek. A hivatásosok fizetése és a gólvonali játékvezetők foglalkoztatása mellett az MLSZ – az egyesületekkel közösen – jelentős egyéb többletköltségeket is vállal annak érdekében, hogy a játékvezetés színvonala emelkedjen, hiszen a szövetség vállalja a játékvezetők szállás-, illetve útiköltségének térítését, felszerelését, illetve a szükséges kommunikációs eszköztárak beszerzését is. A most profivá lett játékvezetők három évre szóló megbízási szerződését hosszabbíthatja évente a szövetség a teljesítmény függvényében.

AZ NB I-ES HIVATÁSOS JÁTÉKVEZETŐK NÉVSORA
Andó-Szabó Sándor (FIFA), Becséri Dániel, Bognár Tamás (FIFA), Erdős József, Fábián Mihály (FIFA), Farkas Ádám, Iványi Zoltán, Kassai Viktor (FIFA), Németh Ádám (FIFA), Solymosi Péter, Szabó Zsolt, Vad II István (FIFA)

Az elnökségi ülés végén a testület megfogalmazta véleményét az elmúlt időszakban felmerült fogadási csalások, eredmény befolyásolások kapcsán. Erről az alábbi olvasható az mlsz.hu-n:


A Magyar Labdarúgó-szövetség 2010-ben megválasztott elnöksége munkába lépése pillanatától elkötelezett a magyar futball erkölcsi megtisztulása, megújítása mellett. Döntéseivel, intézkedéseivel következetesen ezt a célt szolgálja, mert ennek a folyamatnak a sikere alapfeltétele a magyar futball felemelkedésének.

Azonban ezen erőfeszítések csak abban az esetben vezethetnek eredményre, ha a hazai labdarúgás valamennyi szereplője felismeri ennek fontosságát, azonosul ezzel a célkitűzéssel, és a szövetséggel együttműködve, tevékenyen részt vesz ennek elérésében. A magyar labdarúgás tisztaságának megteremtése a döntéshozók, sportvezetők, sportolók és támogatók közös felelőssége! Minden esetben határozottan és ellentmondást nem tűrően fel kell lépni a futball tisztaságát, végső soron a létét veszélyeztető, a sportág szellemiségével össze nem egyeztethető jelenséggel, cselekedettel szemben.

Az elnökség, összhangban a FIFA és UEFA legutóbbi döntéseivel, felszólítja a labdarúgásban és labdarúgás környezetében szerepet vállalókat arra, hogy a jövőben saját feladatuk végzése során és a közreműködő sportszakemberek (edzők, játékvezetők, játékosok stb.) kiválasztásakor a hazai és nemzetközi szabályok maradéktalan betartásával, fokozott körültekintéssel és felelősségvállalással járjanak el, döntsenek.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik