MLSZ: Dárdai, Nyilasi és Lőw is a szövetség új testületében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.04. 19:59
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) új szakmai bizottságot állított fel, melynek feladata az lesz, hogy összehangolja a továbblépéshez szükséges szakmai folyamatokat – adta hírül a szövetség a hivatalos honlapján.

„Az MLSZ elnökségének keddi határozata értelmében a megújuló szakmai bizottság célja, hogy véleményével, szakmai háttérmunkájával hatékonyan segítse az MLSZ elnökségének stratégiai döntéseit. Elemezze a magyar futball folyamatait, tapasztalatait, és ezzel előkészítse a vezetői döntéshozatalt – olvasható az mlsz.hu-n. – Az elnökség szándéka továbbá, hogy a testület működésének köszönhetően, a szakmai megújulás jegyében 2020-ig fejlődjön a labdarúgás szakmai bázisa, az edzők gyakorlati és elméleti felkészültsége, és megvalósuljon a labdarúgás vezetésének generációváltása, megújuljon a labdarúgást meghatározó szakmai, kulturális és morális környezet.”„Az MLSZ elnökségének keddi határozata értelmében a megújuló szakmai bizottság célja, hogy véleményével, szakmai háttérmunkájával hatékonyan segítse az MLSZ elnökségének stratégiai döntéseit. Elemezze a magyar futball folyamatait, tapasztalatait, és ezzel előkészítse a vezetői döntéshozatalt – olvasható az mlsz.hu-n. – Az elnökség szándéka továbbá, hogy a testület működésének köszönhetően, a szakmai megújulás jegyében 2020-ig fejlődjön a labdarúgás szakmai bázisa, az edzők gyakorlati és elméleti felkészültsége, és megvalósuljon a labdarúgás vezetésének generációváltása, megújuljon a labdarúgást meghatározó szakmai, kulturális és morális környezet.”

„Fontos döntés, hogy külföldi tanácsadók bevonásával hamarosan szakmai igazgatói és akadémiai igazgatói képzés indul az MLSZ edzőképző központjában. A folyamat része az utánpótláskorú labdarúgók képességeinek mentális, valamint fizikai (élettani és egészségügyi) mérése, s a fejlődés nyomon követésére és széleskörű elemzésekre alkalmas átfogó adatbázis kialakítása.”

„A már elindított szakmai programok koordinációja, és a 2020–2025-ös stratégia sportszakmára vonatkozó részének előkészítése érdekében a szakmai bizottság az elnökség döntése értelmében intenzívebb formában végzi munkáját. átalakul a szakmai bizottság összetétele is. A testület a szükséges változtatások érdekében teljes körűen áttekinti az utánpótlásképzés és -versenyeztetés rendszerét, továbbá félévente értékeli az NB I-es bajnokság szakmai színvonalát, és az MLSZ sportigazgatóság teljesítményét, ideértve a szövetségi kapitány, a sportigazgató, az utánpótlás-szakágvezető, valamint az edzőképzési igazgató beszámolóját is.”

A testület vezetőjeNyilasi Tibor, az MLSZ elnökségi tagja, korábbi 70-szeres válogatott, ezüstcipős labdarúgó, magyar bajnok edző lett. A testület tagjai:Dárdai Pál,Egervári Sándor(korábbi szövetségi kapitányok),Fehér Csaba, 41-szeres válogatott labdarúgó,Fórián Zsolt, korábbi NB I-es játékos, a Mol Vidi FC utánpótlásának szakmai igazgatója,Hajnal Tamás, 59-szeres válogatott labdarúgó,Gellei Imre(korábbi szövetségi kapitány),Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó,Kovács Kálmán, 56-szoros válogatott labdarúgó, jelenleg testnevelő tanár,Lőw Zsolt(a PSG másodedzője),Markó Edina(női szövetségi kapitány, pro-licences edző),Szabics Imre(az osztrák válogatott másodedzője), ésTakács Mihály, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia igazgatója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik