Elmarad a teljes NB I-es, NB II-es és NB III-as forduló

Vágólapra másolva!
2013.03.14. 19:29
null
Egyelőre kérdéses, hogy megtartják-e a hétvégi (és hétfői) bajnokikat (Fotó: PMFC – facebook)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) versenybizottsága az időjárási viszontagságok miatt elhalasztotta az NB I 20., az NB II 18. fordulóját. NB III-ban és megyei bajnokságokban is halasztanak – a hidegbetörés leállította a futballéletet Magyarországon. Körkép.

A LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK
♦ ELHALASZTOTTÁK AZ NB I 20. FORDULÓJÁT
♦ SZINTÉN LEFÚJTA AZ MLSZ AZ NB II 18. FORDULÓJÁT
♦ TELJES TÖRLÉS AZ NB III CSOPORTJAIBAN, MINDENHOL HALASZTANAK
♦ A MEGYEI BAJNOKSÁGOK DÖNTŐ TÖBBSÉGÉBEN TELJES HALASZTÁSRA KERÜLT SOR

Az alábbiakban közöljük az MLSZ versenybizottságának hivatalos közleményét.

„A 2012–2013. évi OTP Bank Liga NB I. osztályú Férfi Felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság 20. fordulójában kiírt valamennyi bajnoki mérkőzést elhalasztja. A 20. forduló új időpontját az MLSZ Versenybizottsága fogja kitűzni.

A 2012–2013. évi Ness Hungary NB II. osztályú Férfi Felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság Keleti- és Nyugati csoport 18. fordulójában kiírt valamennyi bajnoki mérkőzést elhalasztja. A 18. forduló új időpontját az MLSZ Versenybizottsága fogja kitűzni.”

Az NB III Duna-csoportjában törölték a teljes 18. fordulót, döntés a pótlásról később. A Dráva-csoportban a versenybizottsági döntés eredményeképpen szintén nem lesznek mérkőzések, az Alföld-csoport , a Bakony-csoport és a Tisza-csoport mérkőzéseit is későbbi időpontban rendezik meg. Legkésőbb a Mátra-csoportban született meg a halasztó döntés: délután itt is kimondták, nem lesz a hétvégén bajnoki forduló, tehát a teljes NB III-as kört elhalasztották.

A Győri ETO csapata közölte, hogy megnyitotta az ETO Parkot az úton rekedtek számára, teát, meleg étkezést, zuhanyzási lehetőséget biztosítanak. Részleteket a klub hivatalos facebook-oldalán közöl.

MEGYEI SZINTEN

A Vas megyei szövetség versenybizottsága már bejelentette, hogy a játékosok testi épségének és a pályák védelmének érdekében elhalasztják az összes megyei I., II. és III. osztályú bajnoki mérkőzést.

Komárom-Esztergom megyében a megyei II. és III. osztály felnőtt és utánpótlás-mérkőzéseinek elhalasztásáról határoztak, a fordulót június 16-án pótolják a tervek szerint.

Veszprém megyében az összes, a hétvégén rendezendő megyei bajnoki mérkőzést elhalasztják. „Veszprém megye területén a pályákat hó borítja, továbbiakban is havazást jelez a meteorológia viharos széllel péntek-szombat-vasárapra kemény hideget jósol” – írja a megyei szövetség hivatalos honlapján, bejelentve a forduló elhalasztását.

Zala megyében szintén bejelentették a halasztást, március 16-17-én nem lesznek meccsek a megyei bajnokságban. A pótlásról március 19-én dönt a megyei LSZ.

Somogyban bezzeg! A március 14-i közlemény szerint a hétvégi megyei bajnoki forduló „az eredeti időpontban kerül megrendezésre.” A pénteki információ szerint központilag nem fújják le a fordulót, mivel kevés a szabad „pótidőpont" – ennek ellenére várható, hogy elmaradnak mérkőzések. Elsősorban a Balaton-part sávjában lehet arra számítani, hogy lejátsszák a mérkőzéseket, mivel ott valamivel jobb a helyzet.

Baranya megyében a szombatra kijelölt megyei bajnokikat elhalasztják, a vasárnapi mérkőzések megrendezéséről pedig aznap reggel születik döntés. A forduló pótlására kijelölt nap május 1. Tolna megyében is teljes halasztás lesz, a megye I-es és III-as bajnokikat május elsején, a megye II-es meccseket még áprilisban pótolják a tervek szerint.

Az extrém időjárás által „telibe kapott” Fejér megyében nem meglepő módon hivatalosan is bejelentették az összes megyei bajnoki mérkőzés elhalasztását. Szintén teljes halasztás lesz Bács-Kiskun megyében.

Csongrád megyében a megyei I. osztályban nincs halasztás, a többi megyei bajnokságban azonban igen. „Igazgatóságunk a Megyei I találkozóinak kivételével törli a 2013 március 16, 17. napra kiírt mérkőzéseket” – tudatják.

Békésben is töröltek. „Az éjszaka kialakult időjárási viszonyok, hóhelyzet miatt az MLSZ Békés Megyei Igazgatósága a 2013. március 15-18-i játéknapok valamennyi általa rendezett mérkőzését hivatalból törli, későbbi időpontra halasztja. Az új játéknapról előre láthatólag hétfőn születik döntés” – tudatták.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében teljes a halasztás a megye I-ben, II-ben, III-ban és utánpótlásfronton, egy mérkőzést sem rendeznek meg. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei igazgatóság versenybizottsága előbb a megyei II-es, aztán a megyei I-es mérkőzéseket is törölte, nem lesz forduló. Pótlás május elsején. Hajdú-Biharban lefújták a megyei mérkőzéseket, teljes halasztás lesz.

Nógrád megyében szombaton hozzák meg a döntést a mérkőzések megrendezéséről, Heves megye havas megye lett: felnőtt és utánpótlásszinten is elhalasztják a teljes megyei fordulót. Jász-Nagykun-Szolnokban is halasztás minden fronton, az elmaradt fordulót május elején pótolják. Pest megyében nincs központi halasztás, mint ahogy a Budapest-bajnokságban sincs, tehát elképzelhető, hogy itt még rendeznek mérkőzéseket.

Az OMSZ péntek reggeli riasztási térképe
Az OMSZ péntek reggeli riasztási térképe
EZ LETT VOLNA AZ NB I 20. FORDULÓJA
Időpont Mérkőzés Játékvezető
Március 16., szombat
14.00
Haladás–Videoton (Tv: m1)
Solymosi Péter
16.00
Újpest–MTK (Tv: Sport 1) Farkas Ádám
16.00
KTE-Phoenix Mecano–Győri ETO (Tv: Sport 2) Andó-Szabó Sándor
18.30
Lombard Pápa–DVSC-Teva (Tv: Sport 1) Oláh Gábor
Március 17., vasárnap
16.30
Bp. Honvéd–Ferencváros (Tv: m1)
Kassai Viktor
18.30
Siófok–Diósgyőr (Tv: Sport 2) Bognár Tamás
Március 18., hétfő
16.30
Pécsi MFC–Kaposvár (Tv: Duna)
Vad II István
18.30
Eger–MVM Paks (Tv: Sport 1) Erdős József
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik