MLSZ: a licenc nélküliek az NB II követelményeinek sem feleltek meg

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.27. 17:43
null
A Nyíregyháza, a Kecskemét, a Pápa és a Pécs sem felelt meg az NB II követelményeinek (Fotó: Kurucz Árpád)
A Nemzeti Sport Online a Magyar Labdarúgó-szövetségtől megtudta, a labdarúgó NB I 2015–2016-os szezonja 12 csapattal indulhat, amennyiben a soron következő MLSZ elnökségi ülés jóváhagyja. Azok a klubok, amelyek nem kaptak licencet, a másodosztály követelményeinek sem feleltek meg, így a következő idényt az NB III-ban vagy a megyei első osztályban kezdik meg, ha benyújtják a kérelmet arra az osztályra.

A Nemzeti SportOnline információi szerint azok a csapatok, amelyeknek a fellebbviteli bizottság elutasította indulását az első osztályban a következő szezonra, azoknak a feltételeknek sem feleltek meg, amelyek miatt az NB II-ben indulhatnának, mert a másodosztály követelményeinek sem tesznek eleget.

Az érintett együttesek (Pécsi MFC, Nyíregyháza Spartacus, Kecskeméti TE, Lombard Pápa) a keddi döntés után 72 órán belül megkapják az indoklást. A kézhezvételt követően 48 órájuk lesz arra, hogy az MLSZ egyéni döntése alapján az NB III-ra vagy a megyei első osztály küzdelmeire amatőr licencet igényeljenek.

A jelen állás szerint 12 csapat indulhat a 2015–2016-os bajnokságban, de ezt a döntést a soron következő MLSZ elnökségi ülésnek kell jóváhagynia. Ekkor döntenek – a licencet kapó klubokkal való egyeztetés után – a lebonyolítás menetéről, valamint a fordulók számáról is.

Az ötödik klub, amelyik nem kapott licencet, a Győri ETO. A Rába-partiak ügyével nem foglalkoztak külön a keddi ülésen. A csapat NB III-as indulásának kérdése formalitásnak tűnik, de később még ezt is jóvá kell hagynia a harmadosztályú licencekről döntő bizottságnak.

„Az MLSZ saját szabályzatát szegi meg, ha nem 16 csapatos lesz az NB I"

Horváth Gábor, a Hivatásos Labdarúgók Szervezetét vezető ügyvéd a Nemzeti Sport Online kérésére nyilatkozott a fennálló helyzetről.

„Az MLSZ saját szabályzatát szegi meg azzal, ha nem tizenhat csapattal kezdődik meg a 2015–2016-os NB I-es idény, ugyanis a tavalyi kiírásban még így szerepelt. Mert az egy dolog, hogy többen nem kaptak licencet, de mi van azokkal, akik rendelkeznek vele? Mert a tizenhatos élvonalbeli létszámot az NB II-ből fel kellene tölteni a jelenleg érvényben lévő szabályok szerint. A licenccel foglalkozó mindkét fórum megalapozott döntést hozott, nem vitatható, hogy helyesen léptek. Az viszont igen, hogy utána a saját szabályaikat írják felül.”

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik