nemzetisport.hu 2016.03.22 17:38 Frissítve: 2016.03.22 17:56

MLSZ: 300 ezres büntetés a Csepelnek az FTC elleni meccs után

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága (FEB) 300 ezer forintos pénzbírságot szabott ki az NB III-ban szereplő Csepelre, a Csepel–FTC II bajnokin – melyre több mint tízezer drukker látogatott ki – tapasztaltak miatt.

A rendező Csepel a pirotechnikai eszközök miatt (is) kapta a bírságot (Fotó: Veres Viktor)

Az MLSZ indoklása szerint „A FEB a Csepel – FTC mérkőzéssel kapcsolatban a Csepelt, mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért, a szurkolók részéről nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, 300.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.”

A 10 125 fizető néző előtt lejátszott mérkőzésen – mely azon a hétvégén az összes élvonalbeli meccs nézőszámát felülmúlta – jelen voltak a Ferencváros szervezett szurkolói csoportjai, a hangulattól a csepeliek egyik gólszerzője, Szemán Lajos emlékezetes módon elsírta magát az NSO Tv kamerája előtt.

Az Újpestet visszaesőként 150 000, a DVTK-t – szintén visszaesőként – 100 000 forint megfizetésére kötelezte a fegyelmi bizottság az Újpest–Diósgyőr bajnoki megbotránkoztató rigmusai (az ellenfél, más sportszervezet és a játékvezető szidalmazása) miatt. Szintén fizet a DVTK a Haladás elleni meccs rigmusaiért (50 000 forint a bírság), a Vasas–DVSC találkozón tapasztalt kórusok miatt pedig a Loki fizet 100 ezer forintot. A debreceniek a DVSC–FTC Magyar Kupa-mérkőzés után is fizetnek hasonló okokból 100 ezer forintot.

Pátkai Máté, a Videoton játékosa eredetileg négymérkőzéses eltiltást kapott kiállítása miatt, ezt az FEB hatályában fenntartotta.

TOVÁBBI FEGYELMI HATÁROZATOK

NB II 

Fodor András (Kisvárda) 1 és Vági András (Mezőkövesd) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott. 

Tamási Zoltán edző (Szigetszentmiklós), mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt, a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 2 soron következő NB II-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

NB III 

Márkvárt Patrik (Komló), mert amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben megrúgta ellenfelét 2, Bata Csongor (Komló), mert amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben rátartott ellenfele lábára 2, Simon Márk (Paks) 1, Nagy Dániel (Bölcske), mert amikor a labda nem volt játékban mellkason lökte ellenfelét 2, Szlobodan Markovics (Hódmezővásárhely), mert amikor a labda nem volt játékban mellkason lökte ellenfelét 2, Kalász Milán (Felsőtárkány), mert a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlen módon tiltakozott 2, Pap Serban János (RKSK) 1, Tóth Szabolcs (Tállya) 1, Horváth Norman (Hatvan) 1 és El-Sherif Omar (Diósd) 1, Baranyai Norbert (Mosonmagyaróvár) 1, Pálfalvi Csaba (III.ker.) 1, Fábián Norbert Zsigmond (FTC) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott. 

Varga László edző (Komló), mert a játékvezető ítélet ellen sértő módon reklamált a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 2, Varga Balázs vezetőedző (Komló), mint visszaeső, mert a játékvezető ítélete ellen sértő módon reklamált a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 3 soron következő NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott. 

A FEB a Kazincbarcika–Putnok mérkőzéssel kapcsolatban a Kazincbarcikát mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért, szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, valamint másokat megbotránkoztató magatartásáért (a játékvezető és más sportszervezet szidalmazása) 100 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. 

A fegyelmi bizottság határozatainak teljes listája elérhető az MLSZ hivatalos honlapján.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.01.16 13:54:16

Labdarúgó NB I HARMATH ÁKOS, PÓR KÁROLY

Az őszi produkciókat összefoglaló számok alapján megnéztük, mely csapatnak milyen poszton lenne szüksége erősítésre.

2018.01.17 23:26:22

Labdarúgó NB I SINKOVICS GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Elgondolkodtató, hogy végighaknizza a magyar fővárost…

2018.01.16 17:52:47

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Idei első felkészülési mérkőzésén a Ferencváros 16 gólt szerzett a Dunaföldvár ellen.

2018.01.15 15:46:47

Labdarúgó NB I M. G.

A mostani stadionokból és játékosokból nem sok ismerőse lesz a hosszú légióskodás után hazatérő szélsőnek.

2018.01.15 23:53:24

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Néhány afrikai származású futballista lazán értelmezi a fegyelmet.