MK: Ősszel a Videoton dominált, most mi szeretnénk - Dibusz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.18. 12:15
null
Gyurcsó (balra) nem tart attól, hogy Dibuszék (jobbra) pályáján lesz a döntő (Fotó: Kántor Barnabás)
A labdarúgó Magyar Kupa 2014–2015-ös kiírásának döntőjében szerdán a Videoton és a Ferencváros csap össze egymással. A két együttes részéről Gyurcsó Ádám, illetve Dibusz Dénes állt az újságírók rendelkezésére. A Videoton szélsője elmondta, nem gondolja hátránynak, hogy az Üllői úton lesz a döntő, míg a Fradi kapusa úgy fogalmazott, szeretnék megmutatni, van olyan jó csapatuk, mint a Vidinek.

Sipos Jenő elmondta a mérkőzésre szurkolói kártyával lehet belépni, a Ferencváros 21., a Videoton második alkalommal szeretné elhódítani a Magyar Kupát. A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) szóvivője hozzátette: a jelenlegi két legjobb magyar csapat vívja a döntőt, szerdán, amely egyben a Magyar Futball napja is. 15 órától az Amatőr Kupa döntőjét is megrendezik – a Sajóbábony a Jászapátival játszik.

Az MK-finálé – amelyre 9000 jegy már elkelt – játékvezetője Iványi Zoltán lesz, a győztes 30 millió forintot kap, az Amatőr Kupa győztese egymilliót, erre jönnek még rá a fordulókban kapott pluszösszegek

„Volt már szerencsém kupadöntőben szerepelni, felemás érzésekkel, a Szuperkupát megnyertük, a Ligakupát azonban hazai pályán elbuktuk, pont a Fradi ellen – kezdte Gyurcsó Ádám, a Videoton futballistája. – Most itt a lehetőség visszavágni, nagyon várjuk már az összecsapást, szeretnénk, hogy minél több szurkoló kilátogasson. Lehet, hogy nem lesz közönségszórakoztató meccs, de én azzal is elégedett lennék, ha egy góllal nyernénk.”

„Régóta ismerem Dénest, utánpótlás-válogatottban is játszottunk együtt, a Kecskemét játékosaként lőttem két gólt neki Pécsen, így nagyon szerettem odajárni. Mind a ketten meghatározó játékosai lettünk azóta egy-egy nagy csapatnak. Dénesnek senki sem garantálta, hogy kezdő lesz, de ő megharcolt érte, így kirobbanthatatlan lett a Fradiból. Biztosan nehéz lesz bevenni a zöldek kapuját, ha egyáltalán át tudunk jutni a védelmükön.”

Gyurcsó elmondta, mivel „vérprofik”, nem foglalkoznak azzal, hogy milyen hírek jönnek a csapattal kapcsolatban, most még együtt van a keret, számukra lényegtelen, mi lesz a nyártól. A szélső arról is beszélt, milyen érzésekkel gondol arra, hogy az Üllői úton lesz a döntő.

DIBUSZ DÉNES: MEGJEGYEZTEM ŐT MAGAMNAK!

„Ősszel azt mondták, azért vezetjük a bajnokságot, mert otthon játszunk. Jött a tavasz, és mégis maradtunk az élen. Nekünk lényegtelen, hogy hazai pályán, vagy idegenben lépünk pályára. Van már néhány játékos, aki a válogatottal járt itt, nem gondolom nagy hátránynak, hogy az Üllői úton lesz a meccs.”

Dibusz Dénes is egyetértett ezzel, véleménye szerint a Videoton van annyira jó csapat, hogy ne okozzon gondot neki az idegenbeli pálya, ennek ellenére reméli, hogy a hazai stadion segít nekik.

„Nekem ez lesz az első kupadöntőm, ezért nagyon izgatott vagyok – mondta Dibusz Dénes. – A Ferencváros kétezer-négy óta nem nyerte meg a kupát, így mindenképp az volt a célunk, hogy bajnokok legyünk, vagy megnyerjük az MK-t. Mivel az NB I-ben a Videoton elhúzott, most már csak ez maradt nekünk.”

„Hazai pályán mindent meg kell tennünk a sikerért. Két jól felkészített csapat lép pályára szerdán. Ősszel a bajnokin Vidi dominált, most hazai pályán mi szeretnénk. A szezon legfontosabb meccse jön, végig erre vártunk, hogy megmutassuk, vagyunk olyan jók, mint a Videoton.”

„Ádám kivételes rugótechnikájú játékos, gyors, jól cselez, kiválóan beleillik a játéka a Vidibe. Jót tett neki a kecskeméti vendégjáték, azóta töretlen a fejlődése, de bízom benne, hogy szerdán nem szerez gólt.”

A finálé egy mérkőzésen dől el, ha a rendes játékidőben nem születik döntés, hosszabbítás, majd tizenegyesek következnek Dibusz elmondta azt is, felkészülnek arra is, ha szétlövésre kerül sor, a mérkőzés előtti nap mindig megvizsgálják az ellenfelet ilyen szempontból is.

MÁJUS 20., SZERDA
MAGYAR KUPA
DÖNTŐ

20.00: Videoton–Ferencváros (Tv: Duna)

AMATŐR KUPA
DÖNTŐ

15.00: Sajóbábony–Jászapáti (Tv: Duna World)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik