MK: négyszeres telt ház lesz az Újpest meccsén

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.09. 09:47
Több izgalmasnak ígérkező mérkőzést vívnak kedden és szerdán a Magyar Kupában, az egyik legpikánsabb egyértelműen az Újpest himesházi vendégjátéka. A fővárostól százkilencven kilométerre lévő, mindössze 1056 főt számláló község apraja-nagyja a kedd délutáni találkozóra készül, a csapat tagjai pedig ígérik, nem adják olcsón a bőrüket.

A Baranya megyei településen beszédtéma, hogy az Újpest elleni kilencven perc alatt nem lehet alkoholt árulni a pálya mellett, ami a helyiek szerint igencsak komoly érvágás, hiszen a büfé bevételéből akár az egész klub éves költségvetését is rendezni lehetne. Ami pedig a büfé kínálatát illeti, arra is lesz megoldás, a szurkolók már megbeszélték, a hangulattal így sem lesz gond, hiszen szatyor sörrel érkeznek a pályára.

Himesháza neve egyébként ismerős lehet a sportkedvelők körében, hiszen a világhálón dicsőséggel hirdetik, hogy a község szülötte Michelisz Norbert túraautó-világbajnok. De a hírességek névsora itt nem áll meg, a pilótát szorosan követi Fischer Norbert színész és énekes, aki nem mellékesen a helyi megye hármas futballcsapat játékosedzője.

„Nem túlzás, eksztázisban van mindenki nálunk – mesélte a tréner. – Minimum kétszer annyian lesznek, mint egy jobb falunapon. Ezerötszáz szurkoló lesz kint a pályán, holott mifelénk a négyszáz fő már telt ház. Lelátónk amúgy nincsen, de sebaj, szétszedtünk egy mobil színpadot, azt állítottuk föl amolyan magasított állóhelynek, hogy mindenki jól lássa a pályát. Nagy felhajtás van körülöttünk az elmúlt napokban, a pécsi televízió is járt nálunk… Rajtam kívül ketten vannak még, akik komolyabb szinten futballoztak korábban, de félő, a többi srác már a taktikai értekezleten begörcsöl.”

A megye három hatodik helyén álló együttesnél a tisztes helytállásban bíznak, ám Fischer Norbert felhívta játékosai figyelmét, hogy az Újpest nem holmi hírverő mérkőzésre érkezik a községbe, igazi tétmérkőzés lesz a javából. Puhánykodni, könnyelműsködni nem lehet.

MAGYAR KUPA, 2. FORDULÓ
SZEPTEMBER 9.
Felsőtárkány (NB III)–Budapest Honvéd 15.30
Himesháza (megyei III.)Újpest 15.30
Békéscsaba (II.)–Siófok (II.) 15.30
Tevel (megyei I.)–MTK 15.30
Orosháza (III.)–Puskás Akadémia 15.30
Velence (megyei I.)–Kaposvár (II.) 15.30
Tiszaújváros (III.)–Mezőkövesd (II.) 15.30

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik