Az MTK küzdött, az Újpest mindent kihagyott - döntés májusban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.16. 17:53
null
Küzdött mindkét csapat, de a hőn áhított gól nem akart összejönni (Fotó: Veres Viktor)
A labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén a három bajnokit sorozatban megnyerő MTK hazai pályán 0–0-s döntetlen játszott az Újpesttel.

A két csapat a bajnokság őszi idényében játszott egymással, a Hidegkuti-stadionban Juanan góljával az Újpest nyert.

Most is a lila-fehérek kezdtek jobban, és a kezdeti tanácstalanság után a meccs irányítását is átvette Nebojsa Vignjevics együttese. A kisebb újpesti lehetőségek azonban sorra kimaradtak, a kék-fehérek pedig lassan összeszedték magukat.

Sőt, kis híján a vezetést is megszerezték. A 32. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Frank maradt üresen a cipőjét kötő újpesti védő mellett, és lőtt kapásból az ötös sarkáról, Balajcza spárgázva mentett az utolsó pillanatban.

Az első félidő utolsó perceiben és a második játékrész kezdetén sem kényeztették el a Hidegkuti-stadionba kilátogatóakat a felek.

A 60. perben aztán egy gyors kontrával majdnem meglepte a lila-fehéreket Garami József együttese. Horváth lépett el a bal szélen, majd találta meg a túloldalon Vass Patrikot, aki azonnal lőtt is, Balajcza hatalmasat repülve tenyerelte ki a labdát, majd Horváth ismétlését is kiszedte még a sarokból a kapus.

Az utolsó negyed órára felpörgött az Újpest, előbb Vasziljevics maradt egyedül, és fejelt 5 méterről az üres kapu mellé, majd Suljic lépett ki a jobbon, és vágta a kapuba a labdát – Solymosi szerint azonban les volt a passz pillanatában, így végül nem adta meg a gólt.

Küzdöttek a csapatok, de a hőn áhított gól nem jött össze a végjátékban sem, döntés május 6-
án.

MAGYAR KUPA
Elődöntő, első mérkőzés
MTK–Újpest 0–0

Budapest,
Hidegkuti Nándor Stadion. V: Solymosi
MTK:Groppioni – Nagy T., Kálnoki Kis, Kelemen, Poór (Fejes, 79.) – Kanta (Pölöskei Zs., a szünetben), Vass Á. – Frank (Horváth Zs., a szünetben), Vass P., Ladányi – Eppel.Vezetőedző: Garami József
Újpest: Balajcza – Heris, Juanan, Ngawa, Antón – Vasziljevics, Balogh B. – Szankovics (Lázár B., 90.), Simon K. (Zamostny, 65.), Suljic – Tshibuabua (Koszovics, 74) . Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
MESTERMÉRLEG
Garami József:
– Nem játszottunk igazán jól, bár a második félidőben két nagy helyzetünk is volt, ha az egyiket értékesítjük, győzhettünk volna. Inkább csak küzdöttek a csapatok. Nem született gól, így a döntés a második találkozóra maradt. Kanta József más poszton, védekező középpályásként szerepelt, de nagyszerűen megoldotta a rábízott feladatot. A félidőben történt cserék tervezettek voltak, Poór Patrikot viszont combsérülése miatt kellett lehívnom a pályáról.
Nebojsa Vignjevics: – Nehéz feladat, hogy 180 perc alatt egy ilyen párharcban ne kapjon gólt egy csapat – a visszavágón már ránk nehezedik nyomás, mert az idegenben szerzett gól az MTK-nak kedvezne. Mindenesetre bízom benne, hogy a Ferencváros elleni meccshez hasonlóan itt is meglesz a továbbjutás. Néhány játékosom kezd fáradni, ez látszik és a fejekben is jelentkezik, nem tudnak olyan gyorsan megoldani egy-egy szituációt, ahogy az elvárható lenne.

PERCRŐL PERCRE

93. perc: VÉGE!

91. perc: Két perc a ráadás.

90. perc: Lázár Bence is kap még pár másodpercet, Szankovicsot váltja.

86. perc: Suljic lépett ki a jobbon leshatáron, majd vágta be Groppioni mellett a labdát, közben a játékvezető már sípolt, les, így jár a sárga is a támadónak.

84. perc: Koszovics beadásától nem izzadt le Groppioni, könnyedén húzta magához a gólvonalon a labdát a kapus.

81. perc: Egy érthetetlen kezezés, Vass Ádám kapott sárgát.

79. perc: Poór húzza a lábát, és hagyja el a pályát, a helyén Fejes.

77. perc: Horváth Zsolt cselezte túl magát a tizenhatoson belül, hatalmas lehetőség volt, de a kaput most nem találták el a fővárosiak.

76. perc: Vasziljevics az ötösről bólinthatott Groppioni gyenge kifutása után, de a kaput nem találta el.

75. perc: Groppioninak kellett nagyot repülnie, Balogh bombázott kiszorított helyzetből, 10 méterre a kaputól.

74. perc: Tshibuabua leül a kispadra, a helyén Koszovics.

71. perc: Balajczának gurította haza a labdát keményen Juanan, a kapus nem is tudta lekezelni azt, csak egy felszabadításra futotta.

67. perc: Vasziljevics esett nagyot a tizenhatoson belül Vass Ádám mellett, Solymosi döntött, nincs büntető.

65. perc: Simon Krisztián mehet pihenni, a helyén Zamostny.

65. perc:
Az elődei példáját követte ez a beívelés is, MTK-játékos fejét találta csak el a passz.

64. perc: Saljic esett el a jobbon, szabadrúgás, Balogh már készülődik is.

63. perc: Jött most egy gyors újpesti kontra is, ennek azonban a játékvezető vetett véget, les.

60. perc: HATALMAS VÉDÉSEK! Előbb Vass Patrik, majd Horváth tesztelte távolról Balajczát, aki hatalmasat vetődve tíz másodperc alatt kétszer is megmentette csapatát a góltól. A meccs eddigi legszebb támadása volt.

56. perc: Poór is begyűjti a jól megérdemelt sárgáját egy visszarántás után.

55. perc: Simon sprintelt el a balon, majd kínálta meg egy életerős lökettel Groppionit, aki végülk önnyedén fogta a labdát.

54. perc: Ngawa sokat várt a beadással, felszabadítottak a visszazáró Poórék. Helyzetet még nem láthattunk ebben a félidőben.

52. perc: Vasziljevics bólintotta kapura a labdát közelről, gyengén, Groppioninak ez ajándék volt.

50. perc: Az újpestiek térfelén pattog a labda, tanácstalannak tűnnek a felek továbbra is.

48. perc: Tshibuabua maradt lesen egy gyors kiugrás után, nagy helyzet lehetett volna.

A félidőben Kanta helyére Pölöskei érkezett, Frankot pedig Horváth Zsolt váltotta.

46. perc: Megkezdődött a második félidő!

45. perc: Vége az első játékrésznek. Jól kezdett az Újpest, majd a félidő második felére az MTK is magára talált. Az állás 0–0, maradjanak velünk, hamarosan folytatjuk!

43. perc: Ez is sárgát ért, Vass Patrikot küldte a földre Vasziljevics.

40. perc: Kanta beadását Ngawa fejelte ki, ebből sem lett semmi.

38. perc: Jó helyről jöhet szabadrúgással az MTK, Tshibuabua vágta fel Poórt a bal szélen, ezért is járt a sárga.

37. perc: Vass Patrik húzogatott a bal szélen egy szép labdalevétel után, de mivel a társak nem jöttek elég gyorsan a támadással, a kék-fehérek 17-ese egyedül maradt, és el is adta a labdát.

35. perc: Az egymással ütköző MTK-védők bukdácsolása után Tshibuabua maradt üresen, de a beadásával megint csak hazai játékost talált a támadó.

34. perc: Nagy Tibor futott vissza túl gyorsan a pályára az ápolása után, övé a meccs első sárgája.

32. perc: HATALMAS VÉDÉS! Egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Frank maradt üresen a cipőjét kötő újpesti védő mellett, és lőtt is kapásból az ötös sarkáról, Balajczának kellett spárgáznia.

30. perc: Balogh hatodik szöglete után Ngawa csúsztatott, gond nélkül fel tudott még szabadítani a rövid saroknál álldogáló Kelemen.

28. perc: Lassan magára talál az MTK is, most a fővárosiak lábán van többet a labda.

26. perc: És egy újabb apró helyzet, Kanta szabadrúgására senki nem érkezett, megint az újpesti kapus nyelte le a labdát.

24. perc: Az első MTK-lehetőség, Eppel rövid passza után Kanta csavart kapura 22 méterről, Balajcza könnyedén ölelte magához a labdát.

24. perc: Ngawa tekerhetett volna veszélyesen középre a szögletzászló mellől, a belga védő azonban a földbe rúgott a labda helyett.

23. perc: Tshibuabua cselezgetett a tizenhatos jobb sarkánál, majd gurította vissza a labdát, amely még megpattant, és így Suljic elé került. A támadó estében lőtt, méterekkel mellé.

21. perc: Poór Patrik paskolt bele kézzel a labdába, Solymosi sípolt is, de a lapot későbbre tartogatja a játékvezető.

19. perc: Egyelőre fölényben az Újpest, csak másodpercekre van a labda a hazaiaknál.

17. perc: Tshibuabua maradt üresen középen egy gyors újpesti kontra után, és bombázott a tizenhatos vonaláról, a hatalmasat sprintelő Kelemen végül még bele tudta tenni a lábát a löketbe, el is halt az akció.

14. perc: Simon Krisztián adott volna be jobbról, de a szélen közben már beérte Nagy Tibor, aki le is lopta a támadó lábáról a labdát.

12. perc: Vasziljevics bosszankodik, miután a játékvezető kezezés miatt megállítja az újpesti akciót.

10. perc: Suljic ugratta ki Baloghot a balon, akinek a beadását Kálnoki Kis még ki tudta vágni szögletre.

7. perc: Nagy Tibor küldte a földre Suljicot a középpályán. Solymosi egyelőre higgadt, csak szóban fegyelmez, lap nincs.

5. perc: Ngawa megint a főszerepben, egy lapos beadás után pöckölt a labdába a védő, Groppioninak nem emelkedett a pulzusa, kirúgás.

3. perc:
Mindenki előtt elszállt a labda, ebből nem lett semmi.

3. perc: Ngawa bedobása után egy felszabadítás, Balogh rúgja majd a szögletet.

2. perc: A gyors indítás nem jött be a kezdés után, de így is marad a labda az MTK-nál.

1. perc: Megkezdődött a találkozó, az MTK indította útjára a labdát!

Életének 65. évében elhunyt Kolár Endre, az Újpesti Dózsa korábbi, ötszörös válogatott labdarúgója – rá emlékeznek a kezdőrúgás előtt a játékosok. Bővebben itt»

KÖSZÖNTJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ MTK–ÚJPEST MAGYAR KUPA-MECCS ONLINE TUDÓSÍTÁSÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik