MK: mislenyi csoda Kispesten is – de micsoda góllal!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.28. 18:53
A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében az ebben az idényben a sorozat egyik meglepetéscsapatának számító, NB III-as Kozármisleny Kispesten, az élvonalbeli Honvéd ellen is folytatta bravúros menetelését.

A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében az „óriásölő” Kozármisleny volt a Honvéd vendége. Az NB III Középcsoportjában listavezető baranyaiak a korábbi fordulókban az NB II-es Siófokot, majd két élvonalbeli gárdát, a Puskás Akadémiát és a DVTK-t is elbúcsúztatták. Utóbbi két csapat ellen gólt sem kaptak (2–0-ra és 1–0-ra győztek). Most azonban, a korábbiakkal ellentétben már két meccsen dől el a továbbjutás kérdése.

Talán ezért is meglehetősen kényelmesen futballozott az első félidőben mindkét csapat. A Honvéd mezőnyfölényben játszott ugyan, de ez sokáig csak egy helyzetet eredményezett, Délczeg Gergely nyolcméteres fejesét Molnár Péter tolta a kapu fölé a 10. percben.

PÖLÖSKEY-DUPLA ÉS LELÁTÓRA KÜLDÖTT EDZŐK NYÍREGYHÁZÁN

A Nyíregyháza megérdemelten szerezte meg a vezetést a 17. percben, amikor Pölöskey Péter passzolt a kapu közepébe Szokol Zsolt beadását követően, majd nyolc perccel később Rezes László duplázta meg a hazaiak előnyét.

A második gól után Radványi Ádám játékvezető Mátyus Jánost és Supka Attilát is felküldte a lelátóra, a két szakember ugyanis összeszólalkozott.

A nyírségi együttes a szünet előtt újabb gólt szerzett, Pölöskey használta ki a Sopron kapusának hibáját.

A második félidőben Szokol fejesével már 4–0-ra vezetett a Nyíregyháza, a Sopron azonban a 80. percben Károly Bálint találatával szépített, ezzel életben tartotta továbbjutási esélyeit, amelyek így is csekélyek.

Ezt követően a 38. percben került ismét közel a vezetés megszerzéséhez a Honvéd, de a Souleymane Youla buktatásáért megítélt büntetőt Dusan Vasziljevics kihagyta – a jobbra tartó labdát Molnár kiütötte. Ez volt a kispestiek harmadik kihagyott tizenegyese tétmeccsen ebben a szezonban, korábban Youla (a Vasas ellen) és Vernes Richárd (Szombathelyen) is hibázott).

A szünet előtt a Honvéd még fejesekkel próbált veszélyeztetni, de az első félidő 0–0-s döntetlennel ért véget. Érdekesség, hogy a kispestiek második csapata, a Honvéd-MFA az NB III-ban már találkozott ebben a szezonban, a mislenyiek azon a meccsen otthon 3–0-ra győztek.

A szünetben kevesen gondolták volna, hogy a második félidőben még ahhoz az eredményhez is közel kerül a Kozármisleny. A 180 fokos fordulatot vett meccsen ugyanis az 57. percben már 2–0-ra vezettek a vendégek.

Előbb a már említett bajnokin is eredményes, korábbi pécsi és debreceni támadó, Wittrédi Dávid 25 méterről a jobb kapufa segítségével bombázott a kispesti kapuba (szépségdíjas találat volt), majd Kirchner Krisztián egy jó csel után 12 méteres lapos lövéssel növelte a vendégek előnyét.

A 62. percben Youla egy bal oldali beadás után 11 méterről szépített ugyan, de a néhány száz fős hazai publikum ekkor már erősen zúgolódott. Hát még a meccs végén, a piros-feketék ugyanis nem tudtak egyenlíteni, 2–1-es vereséget szenvedtek.

A visszavágót három hét múlva, november 18-án rendezik.

Az egyetlen jó hír az lehet a kispesti drukkerek számára, hogy a Nemzeti Sport Online értesülései szerint hamarosan erősíthet a csapat, a Juventusban nevelkedő, legutóbb a Latinában játszó 29 éves csatárral, Michele Paoluccival – akinek lehetséges érkezését olasz sajtóhírek alapján szerdán már jeleztük – vasárnap érkezik a klubhoz, próbajátékra. Amennyiben megfelel, jövő héten szerződést is kaphat.

Rossi: Én vagyok az edző, én vagyok a felelős

„Az első félidőben még csak-csak voltak helyzeteink, ismét kihagytunk egy tizenegyest. A második félidő viszont borzasztó volt. Az ellenkezője történt a pályán, mint amit a játékosoktól kértem. Persze, mivel én vagyok az edző, én vagyok a felelős is” – fogalmazott Marco Rossi a Nemzeti Sport Online-nak. – Mióta – az első időszakomtól számítva – megérkeztem a Honvédhoz, a mostani második félidő volt a legrosszabb. Rendet kell tennünk a fejekben. Szerencsére a párharc még nem dőlt el. A visszavágón bizonyíthatják a játékosok, hogy mennyi erő van bennük.”

„Azt kértem a fiúktól, hogy merjenek bátran játszani, hiszen támadófutballt akartunk megvalósítani, amely be is vált – értékelt Németh Zsolt, a Kozármisleny vezetőedzője a Nemzeti Sport Online-nak. – A szünetben arra hívtam fel a figyelmet, hogy a labdaszerzések után pontosak legyünk és lehetőleg fejezzük is be a támadásokat – ez kétszer sikerült góllal. Kellő önbizalommal léptünk pályára, hiszen a bajnokságban és a kupában is jól szerepelünk és azt is tudjuk, hogy keretünk alapján nem a harmadosztályban lenne a helyünk."

 

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
BP. HONVÉD–KOZÁRMISLENY 1–2
Bozsik-stadion. 500
néző. V.: Nagy R. (Márkus Tamás, Punyi Gyula)
BP. HONVÉD:
Kemenes – Csábi M. (Ikenne-King, a szünetben), Ignjatovics, Lovric, Botka – Gazdag (Kamber, 54.), Vasziljevics, Hidi – Délczeg (Erdélyi, 67.), Youla, Vernes. Vezetőedző: Marco Rossi
KOZÁRMISLENY:
Molnár P. – Kiss M., Fellai, Lantos, Kocsis A. – Kovács T., Nagy E. (Tóth A., 87.) - Gránicz, Kirchner (Fenyvesi, 81.), Beke (Várda, 23.) - Wittrédi. Vezetőedző: Németh Zsolt
G: Youla (62.), ill.Wittrédi (50.), Kirchner (57.)

Nyíregyháza (NB III)–Soproni VSE (NB II) 4–1 (3–0)
Gólszerző:
Pölöskey (17., 30.), Rezes (25.), Szokol (63.), ill. Károly B. (80.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik