MK: Bódog szerette volna, de senki nem forgatta meg az ujját a sebében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2018.04.04. 22:57
Hiába szerzett Felcsúton egygólos előnyt a DVTK, 3–0-s mezőkövesdi sikerével a Puskás Akadémia jutott a Magyar Kupa elődöntőjébe. A mérkőzés után természetesen Pintér Attila és Bódog Tamás is sajtótájékoztatót tartott – utóbbié nem mindennapira sikeredett.

A Puskás Akadémia vezetőedzője, Pintér Attila kiemelte: szerinte a lelátón és a pályán is nagyon jó volt a mérkőzés hangulata.Pintér Attila kiemelte: szerinte a lelátón és a pályán is nagyon jó volt a mérkőzés hangulata.

„Már az első találkozó után is elmondtam, hogy nem dőlt el a párharc, hiszen előnyt szerzett a DVTK, de mindent meg fogunk tenni, hogy mi jussunk tovább. Mindenben a Diósgyőr fölé kerekedtünk: akaratban, játékban. Fegyelmezettek voltunk, a játékosok mindent betartottak, amit szerettem volna, amit elterveztünk. Ennek meg is lett az eredménye. Mind a két csapat megtette a magáét, hiszen a Diósgyőr is mindent elkövetett, hogy továbbjuthasson, de kivettük azokat a dolgokat a játékukból, amiket kellett. A helyzeteinkkel pedig végre tudtunk gazdálkodni, úgyhogy szerintem teljesen megérdemelt a továbbjutásunk."

A DVTK szakmai igazgatója, Bódog Tamás eleinte a szavakat is nehezen találta a váratlan kiesés után.

„Mit mondjak? Sajnos szégyelljük magunkat. Ennyi hibával nem lehet játszani. Felesleges most arról beszélni, hogy ki, mibe hibázott. Közösen hibáztunk. Én is, mert az első félidőben visszaálltunk, vártuk, hogy játsszon a Puskás. Tudtuk, mit fognak csinálni, de ha belehibázol abba, amire készülsz, akkor nem egyszerű. Nekik is mehettünk volna, abba is belehibáztunk volna. Azt a részét magamra vállalom, hogy én választottam ezt a taktikát. Az más kérdés, hogy mennyire tudtuk megoldani. Nincs más hátra, csak előre, úgyhogy kénytelen vagyunk most egy sorozatot csinálni, mert ha nem, akkor ez az év megy a kukába. Annak ellenére, hogy tisztában voltunk vele: ez a Puskás más költségvetéssel dolgozik, mint mi. Ugyanakkor bőven megvolt a lehetőségünk, hogy ezt a mérkőzést hozzuk, annak ellenére, hogy tényleg rengeteget hibáztunk. Így senki ellen nem tudsz nyerni."

Ezután arról kérdezték a trénert, hogy a mérkőzésen nyújtott teljesítményeket látva most is így állítaná-e össze a csapatot?

„Kire gondolsz? Tudod, hány embert küldhetnék a lelátóra ez alapján? De menjünk akkor végig, tessék."

És valóban így is tett, egyesével végigvette a játékosokat, hogy kit, miért nem lehetett volna kihagyni (a videóban 2:30-tól látható). Végül arról érdeklődött, van-e még kérdésük a sajtómunkásoknak?

„Csak ennyi? Most még szívesen válaszolok, mert ha belenyúlunk a sebbe és megforgatjuk az ujjunkat, az az igazi, akkor fáj igazán. Most meg már fáj rendesen, úgyhogy forgassuk csak azt az ujjat."

Nem forgatta meg senki, úgyhogy véget ért a különös sajtótájékoztató.

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
DIÓSGYŐRI VTK–PUSKÁS AKADÉMIA 0–3 (0–1)
Mezőkövesd,
1750 néző. Vezette: Farkas Ádám (Szert Balázs, Szécsényi István)
DVTK: Antal – Nagy T. (Bacsa, 54.), Lipták, Brkovics, Tamás M. – Sesztakov (Óvári, 82.), Hasani, Busai (Vela, 69.), Ugrai – Joannidisz, Szarka. Szakmai igazgató: Bódog Tamás
PUSKÁS AKADÉMIA: Hegedüs L. – Poór, Hegedűs J., Spandler, Trajkovski – Zsidai, Balogh B. – Molnár G., Knezevic (U. Diallo, 84.), Perosevic (Radó, 88.) – Henty (Prosser, 87.). Vezetőedző: Pintér Attila
Gólszerző: Perosevic (0–1) a 40., Knezevc (0–2) a 49., Henty (0–3) a 85. percben
Az első mérkőzés végeredménye: 1–0 a DVTK javára.
Továbbjutott: a Puskás Akadémia 3–1-es összesítéssel.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek