MK: „A győzelem szempontjából nem Pintér Attila a lényeg, hanem...”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.22. 17:21
Szerdán 20 órától játssza a Puskás Akadémia és az Újpest a labdarúgó Magyar Kupa döntőjét a Groupama Arénában. A finálé előtti napon a két vezetőedző, Pintér Attila és Nebojsa Vignjevics beszélt sajtótájékoztatón a várakozásairól. 

Pintér Attila, a Puskás Akadémia vezetőedzője a következőket mondta a Magyar Kupa-döntőről:Pintér Attila, a Puskás Akadémia vezetőedzője a következőket mondta a Magyar Kupa-döntőről:

„A csapat nagyon sokat tett azért, hogy kupadöntőt játsszon, hiszen túl vagyunk a Kisvárdán, amely búcsúztatta a Ferencvárost, valamint a ZTE-n, a Diósgyőrön és a Debrecenen is. Teljesen megérdemelten vagyunk a fináléban. A klubban minden feltételt biztosítottak ahhoz, hogy sikeresek legyünk. A kupameccs más, mint a bajnoki, nem játszadozni szeretnénk holnap, hanem nyerni, azt akarom, hogy amikor a játékvezető lefújja a mérkőzést, mi emelhessük magasba a kupát. A játékosok motiváltak, hiszen a Puskás Akadémia az első kupagyőzelmét szerezheti meg szerdán, ez az egész klub, s az ott dolgozók életében olyan siker lehetne, amelyre nagyon-nagyon vágyunk.”

Nebojsa Vignjevics a harmadik fináléjára készül az Újpest vezetőedzőjeként:

„A kupadöntő az egyik kedvenc mérkőzésem az összes közül, hiszen több szempontból különleges: nincs újrajátszás, nincs újabb esély, kilencven vagy adott esetben százhúsz perc alatt megnyersz vagy elveszítesz mindent. Ezzel pontosan tisztában vannak az Újpest futballistái. Nem számít, hogyan jutottunk idáig, az előzményeket el kell felejteni. Azonban még a Paks elleni meccs előtt azt mondtam, ha azt a párharcot megnyerjük, akkor miénk lesz a kupa is, s azon leszünk, hogy álljuk a szavunkat. Motiváltak a játékosok, hiszek a csapatomban, annak ellenére, hogy a bajnokságon a háromból egyik találkozón sem vertük meg a Puskás Akadémiát. A játék képe mindig ugyanaz volt: védekeztek, vártak a lehetőségekre és egy-egy villanással eldöntötték az összecsapásokat. Szerdán mindent megteszünk, hogy ezt megakadályozzuk, koncentráltabban lépünk pályára, a legmagasabb szintű felkészültséget látja majd mindenki az Újpesttől a döntőben. Szurkolóink remek hangulatot fognak teremteni, efelől kétségem sincs, s remélem, hogy a mérkőzés, valamint a játékvezetés is európai színvonalú lesz.”

Pintér Attila ugyancsak kiemelte, hogy a kupadöntőt nem lehet egy kalap alá venni a három bajnoki mérkőzéssel, tisztában van az Újpest erősségeivel és gyengéivel, de az majd csak a meccsen derül ki, hogy ezt mennyire tudják kihasználni. Ezután a drukkerekről beszélt: úgy látja, bármennyien is érkeznek a Puskás Akadémia szurkolói a Groupama Arénába és támogatják a csapatot, az mindenképpen pluszt jelent.

„Bízom benne, hogy lehet majd hallani a felcsúti drukkerek hangját is, s bár nincs olyan múltunk, mint az Újpestnek, akik eljönnek, azok tiszta szívből szurkolnak nekünk, mi pedig tiszta szívből meg akarjuk nekik nyerni a kupát.”

Nebojsa Vignjevics ezzel kapcsolatban elmondta, hogy néhány napja újpesti részről 5000 jegyeladásnál tartottak. Reméli, hogy még többen lesznek, hiszen nagyon sokat számít a szurkolók támogatása, ők jelentik a tizenkettedik, sőt, sokszor a tizenharmadik embert az Újpestnek.

A sajtótájékoztatón az is szóba került, hogy Pintér Attila vezetőedzőként két klubbal is nyert már Magyar Kupát, de a Ferencvárossal és a Sopronnal elért sikert azonban nem a személyének tudja be.

Nem Pintér Attila a lényeg, hanem mindig az adott csapat. Mindkét együttesnél olyan játékosokkal voltam körülvéve, akik azért dolgoztak, hogy minél nagyobb dicsőséget szerezzenek a klubnak. Nagyon büszke vagyok azokra a labdarúgókra, akikkel bejutottam a kupadöntőbe, sokat tettek a klubért és értem is, örök hálával tartozom nekik.”

Vignjevics 2014-ben már ünnepelhetett kupagyőzelmet az Újpesttel, akkor a fináléban a Diósgyőrt múlták felül a lilák büntetőkkel. A sajtótájékoztató végén ezt elevenítette fel, ami az alábbi videó 16. percétől látható, amely után az újpesti Novothny Soma és a felcsúti Hegedüs Lajos is beszélt az előttük álló döntőről.


Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője a sajtótájékoztatón elmondta, a Magyar Kupa leendő győztese az Európa-liga-induláson felül 100 millió forinttal gazdagodik, míg a vesztes valamivel több mint 20 milliót kap. A meccsre kedd délelőttig több mint 8000 jegy kelt el, ebből nagyjából 5000 Újpesten.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik