Micsoda buli! – Őri B. Péter jegyzete

Vágólapra másolva!
2017.04.26. 00:10

Elfogtunk egy szurkolói levelet.

„Drága MLSZ!

El sem tudják képzelni, mily nagy örömet szereztek! Fogalmam sincs, hogyan háláljam meg nagylelkűségüket. Egyszerűen hihetetlen a gondoskodásuk. Én mint egyszerű szurkoló vajon miért érdemeltem ezt ki? Én, aki évek óta stadionok felé sem mentem, aki haveri és nem haveri körben nem a legszebb jelzőkkel illettem a magyar futballistákat, cifrákat mondtam a szövetség munkatársaira, a kisebbik fiamnak Böde-mez helyett Cristiano Ronaldo-dresszt vettem, ha a nagyobbik magyar focimeccset nézett a tévében, szobafogságra ítéltem. A nyáron viszont már dübörgött a lelkiismeretem, és a franciaországi Európa-bajnokság nyolcaddöntőjéig nekem sem érhetett véget az éjjel – aztán nemsokára egyre halkabb lett a dübörgés, most azonban jött az ajándék.

El sem tudtam volna képzelni,hogy valaha kisasszonyok emlékkönyvébe illő stílusban regélek az MLSZ-ről. Alig várom, hogy élőben láthassam nem csak Bödét, s bocsássanak meg a gyengeségemért: a kissrác megkapta a madocsai hős nevével díszített szerelést. Csak már május 27-e lenne! Gondolják el, mennyire fog örülni az asszony, hogy a családi ünnepség helyett az Üllői útra megyek. Jaj de jó, háromnegyed kilenckor kezdődik a FTC–Újpest derbi, s mivel drága nejem már most elkérte az autót, remek lesz, amikor rohanok majd a végén, hogy elérjem a metrót. Ha mázlim van – hiába a sietség, hiába verekedtem át magam a táborokon – lekésem az utolsó villamost, s kutyagolhatok a lakásig, legalább egy fél órát. Ez az! Ne tespedjen a szurkoló, vegyen részt az alkalmi Országos Kéktúrán, hogy Móricz Zsigmond intelmét megfogadva bizonyítsa: gyalogolni jó!

Persze lehet, hogy jobban járok, ha Kispestre megyek. Anno a Vidinek szurkoltam, s ha a Berg-tanítványok aranyérmesek lesznek a Bozsik-stadionban, kötve hiszem, hogy még aznap le tudnék utazni Székesfehérvárra, hogy az Országalmánál ünnepeljem sokadmagammal a bajnoki címet. Sebaj! Pest Európa bulifővárosa, főleg szombat este. Gyalogolni tudunk a haverokkal, s hajnaltájt a rengeteg külföldi arcába üvölthetjük: »Az éjjel soha nem érhet véget!«

Drága MLSZ!

Ne engedjenek a kényelmes drukkerek esetleges nyomásának, s nehogy két-három órával mégis előrébb hozzák az utolsó forduló kezdési időpontját. Oly ritkán kapok Önöktől ajándékot!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik