Megyeri Balázs aláírt az Olympiakoszhoz

Vágólapra másolva!
2010.06.15. 13:51
null
Megyeri Balázs a magyar első osztály után a görögben pallérozódhat (fotó: Németh Ferenc – archív)
Címkék
Megyeri Balázs, a Ferencváros labdarúgócsapatának játékosa az Olympiakosz Pireusz színeiben folytatja pályafutását. A Nemzeti Sport Online június elején elsőként számolt be arról, hogy a fiatal hálóőr a nyáron minden bizonnyal klubot vált. Hétfőn már arról adhattunk hírt, hogy Megyeri és menedzsere Görögországba utazott, hogy a görög bajnokság legutóbbi ezüstérmesével a szerződés részleteit pontosítsa és sort kerítsen az aláírásra.

A sportandmedia ügynökség szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében megerősítette vasárnapi hírünket, miszerint Megyeri Balázs a görög Olympiakosznál folytatja pályafutását.

A pireuszi klub ma hároméves szerződést kötött a fiatal játékossal. Megyeri már átesett az ilyenkor szokásos kötelező orvosi vizsgálatokon, ezt követően szignózta a kontraktust. A kapuvédő csütörtökig Görögországban edz új csapatával, majd Németországba utazik edzőtáborba.

Görög források szerint az Olympiakosznál – miután a gárda legutóbb a Panathinaikosz mögé szorult a hazai bajnokságban, így csak az Európa-ligában indulhat – megszorításokra kényszerülnek az elmúlt évekhez képest, és a klub fiatal, tehetséges, de olcsóbban megszerezhető játékosokkal igyekszik megerősíteni a csapatot.

„Ma megtörtént a szerződés aláírása, én pedig tájékoztattam a megegyezésről a Ferencvárost – mondta a Nemzeti Sport Online-nak Hrutka János, a Megyeri Balázs ügyeit intéző menedzser. – A megbeszélések során úgy érzékeltük, hogy a görögök első számú kapust akarnak igazolni a visszavonuló Antoniosz Nikopolidisz pótlására. Balázsnak nagyon jó esélye van, hogy kezdő legyen, legalábbis a lehetőséget biztos megkapja, hogy bizonyítsa a képességeit."

A mai egyeztetésen a Ferencvárost is Hrutka János képviselte, a magyar klub hivatalosan még nem erősítette meg a szerződéskötést.

Az Olympiakosz keretében Megyerin kívül Leonidasz Panagopuloszt találjuk kapusként, ő azonban az örök tartalékok tiropitáját ehette Pireuszban: a 23 éves hálóőr saját nevelésű játékosként 2004 óta tagja a görögök keretének, de eddig nem nagyon kapott lehetőséget.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik