Megállhat az élet Újpesten a menesztések miatt

Vágólapra másolva!
2012.02.20. 07:57
null
A belga tulajdonos nagytakarításba kezdett (Fotó: Németh Ferenc – archív)
Címkék
Miközben utolsó felkészülési mérkőzésén 1–0-ra kikapott az Újpest a besztercebányai csapattól, az irodákban is zajlott az élet. Három munkatársának mondott fel a tulajdonos, Csehi István ügyvezető igazgató pedig önként döntött a távozás mellett. Ez azonban nem várt bonyodalmakhoz vezethet.

Hirtelen nagyon sok minden változott Újpesten. Roderick Duchatelet, a lila-fehérek belga tulajdonosa négy alkalmazottól köszönt el egyszerre, ami azért ritkaság. Szemrád Gábor gazdasági igazgató, Nemes Károly kommunikációs igazgató, Nemes Zsuzsanna titkárságvezető és Csehi István ügyvezető igazgató szerepel a távozók listáján. Utóbbi személye különösen érdekes.

KÖZJEGYZŐHÖZ KELLENE MENNI
Az átigazolásokkal foglalkozó MLSZ-szabály egyértelműen fogalmaz az első mellékletében. Az előírás szerint „a labdarúgónak, be nem töltött 18. életév esetén egy törvényes képviselőnek aláírnia és annak a sportszervezetnek, ahova igazolni akar, cégszerűen aláírnia és lebélyegeznie kell.” Vagyis ha az Újpest szerződtetni szeretne még labdarúgót, akkor keddig mindenképpen intézkednie kell, hogy legyen a cégnek olyan tisztségviselője, aki önálló képviseletre jogosult. Információink szerint ez Roderick Duchatelet tulajdonos lehet. A Vasasnak kölcsönadni szándékozott labdarúgókkal kapcsolatban a helyzetet nehezíti: hétfőn közjegyző várja Csehi Istvánt, hogy előtte írja alá a labdarúgók elengedéséhez szükséges iratokat. Mivel a cégvezető szombaton felmondott, még az is megeshet, hogy hiába várja.

„Csak azért kellett kimennem a stadionba szombat délután, hogy Vermes Krisztián szerződésével kapcsolatban egyeztessek – mondta Csehi István a Nemzeti Sportnak. – Amikor ezen túlestem, Gyarmati Eszter klubigazgató szólt, hogy a tulajdonos beszélni kíván velem. Roderick Duchatelet elém tett három papírt, három munkatársam felmondása volt, ezeket kellett aláírnom. Jeleztem, hogy ezt nem kívánom megtenni, mert mindhárom kolléga munkájával elégedett vagyok, mindannyian tapasztalt szakemberek. Más választásom azonban egyszerűen nem volt, hiszen mint a munkáltató képviselője, szignálnom kellett az iratokat, de azonnal felmondtam, mert érthetően nem kívántam ehhez a folyamathoz asszisztálni.”

A helyzet most leegyszerűsödött a Megyeri úton. A tulajdonos munkáját a klubigazgató mellett még három alkalmazott segíti. Közben pedig itt az átigazolási időszak vége, és valakinek alá kell majd írnia azokat az iratokat, amelyek még el sem készültek a játékosmozgásokkal kapcsolatban.

„Tudtommal aláírási jogom csak nekem van, illetve volt a felmondásomig – fogalmazott Csehi István. – Nem tudom, mi lesz így azokkal a papírokkal, amelyeket hétfőn kellene aláírni közjegyző előtt azokkal a játékosokkal kapcsolatban, akiket a Vasasnak akarunk kölcsönadni. Arról ne is beszéljünk, mi lesz abban az esetben, ha igazolni akar a klub. Egyik pillanatról a másikra nem lehet bejegyeztetni senkit a cégbíróságnál aláírási joggal. Ráadásul nem csak az átigazolásokkal lehet probléma, sokkal nagyobb gond az, hogy a most elküldött emberek készítették el korábban a klublicencpályázatot, amit az idén április elsejéig kell beadni, és jelenleg egyetlen ember sincs Újpesten, aki gazdasági, pénzügyi, számviteli ismeretekkel rendelkezne, ezeket a munkákat viszont enélkül nem lehet elvégezni. Sajnálom, hogy így alakult a helyzet, de egyszerűen nem asszisztálhattam ilyen szintű leépítéshez.”

Természetesen szerettük volna a Csehi István által elmondottakkal, illetve az egyéb szárnyra kapott hírekkel kapcsolatban megkérdezni Gyarmati Eszter klubigazgatót is, ám ő egyelőre nem kívánt nyilatkozni.

A lapunkhoz eljutott információk szerint Roderick Duchatelet reagál majd az eseményekkel kapcsolatban a közeljövőben.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, MIVEL INDOKOLTA RODERICK DUCHATELET A KIRÚGÁSOKAT CSEHI ISTVÁNNAK, KERESSE A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁT.

A KLUB NEM REAGÁL, A BELGA TULAJDONOS NYUGTAT

Az Újpest hétfő reggel közleményt adott ki hivatalos honlapján, amelyben jelzi, nem reagál a menesztésekről szóló hírekre, míg a belga tulajdonos, Roderick Duchatelet nyugalomra inti a szurkolókat.

 

A klub jelenleg nem látja értelmét annak, hogy a napokban a sajtóban megjelent cikkekre reagáljon.

A jelenlegi ügyvezető igazgató, Roderick Duchatelet úr az alábbiakat kívánja hozzátenni:

Szeretnénk megnyugtatni szurkolóinkat, hogy minden nap egy lépessel közelebb kerülünk az eredeti célunkhoz, azaz ahhoz, hogy az Újpest FC újra a régi dicsőségében tündököljön” – olvasható a klub közleménye az ujpestfc.hu-n.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik