McCabe részben vagy egészben kivonulna a Fradiból

Vágólapra másolva!
2010.11.09. 13:55
Címkék
A Ferencváros Zrt tulajdonosa, Kevin McCabe üzleti partnert keres, de azt sem tartja kizártnak, hogy teljes egészében kivonul a Ferencvárosból. Alább az ftc.hu-n megjelent közlemény teljes szövegét olvashatja.

Kevin McCabe brit üzletember, aki három évvel ezelőtt megmentette a Ferencváros Labdarúgó Zrt.-t a közelgő pénzügyi összeomlástól, és vezető csapattá építette ki, ma bejelentette, hogy üzleti partnert keres, aki segítséget nyújtana a Ferencváros Labdarúgó Zrt. fejlesztésének következő szakaszában.

McCabe kijelentette, hogy olyan megoldást sem utasít el, amelyben értékesíti a Ferencváros Labdarúgó Zrt. összes részvényét, amennyiben egy hozzá hasonló gondolkodású befektetőt talál, akit megfelelőnek és méltónak tart a Ferencváros Labdarúgó Zrt. történelméhez és örökségéhez.

McCabe  társakat keres (Fotó: M. Németh Péter)
McCabe társakat keres (Fotó: M. Németh Péter)

Amióta McCabe megvásárolta a Fradit, kiemelkedő szerepet játszott a Ferencváros Labdarúgó Zrt. átalakításában és átszervezésében, figyelme az üzlet sportoldalára irányult, mind a felnőttcsapat, mind az utánpótlás vonatkozásában, elérve a csapat NB I-be való visszakerülését.

A Fradi most már határozottan megszilárdította helyzetét a magyar futball élvonalában, és ebben a szezonban lehetőségünk van, hogy a 2011-es évben az európai mezőnybe kerüljön a csapat.

A fő fejlesztési tervek – a IX. kerület legforgalmasabb csomópontjában, amelyek magukba foglalják a Ferencváros Labdarúgó Zrt. új stadionjának megépítését – átütemezése vált szükségessé az európai gazdasági válság miatt, amely különösen a pénzintézetekre és az ingatlanszektorra volt hatással.

Az előzetes tervezési szerződés megkötése megtörtént, így a projekt fennakadás nélkül folytatódhat, amint a bankok képesek lesznek hitelt nyújtani jól felépített ingatlanprojektekhez.

McCabe emlékeztetett mindenkit, hogy amikor 2007-ben átvette a Ferencváros Labdarúgó Zrt. irányítását, azzal a szándékkal tette, hogy „visszaadja a Ferencváros Labdarúgó Zrt.-t Magyarországnak”, de sajnálatos módon, 2009-ben és 2010-ben a lehetséges magyar befektetőkkel folytatott tárgyalásokat és prezentációkat követően sem született részükről ajánlat.

McCabe a fentiek alapján olyan új, akár hazai, akár nemzetközi partnert keres, aki vele együtt közös tulajdonosává válna a Ferencváros Labdarúgó Zrt.-nek, és azután közösen irányítanák a futballüzletet. A másik lehetséges megoldás, hogy McCabe eladná a teljes érdekeltségét egy befektetőnek, akit megfelelőnek és méltónak tart a Ferencváros Labdarúgó Zrt. történelméhez és örökségéhez, aki vállalni tudja a felelősséget a Ferencváros Labdarúgó Zrt. szükségleteivel és az illetékes hatóságok rendelkezéseivel összhangban.

McCabe azt állítja: „Habár sajnálattal teszem, de elérkezett az idő, hogy értékesítsem érdekeltségemet a Fradiban – részben vagy egészben –, és remélem, hogy valaki, aki magyar vagy erős magyar gyökerekkel rendelkezik, fellép, és felelősséget vállal a Ferencvárosi Labdarúgó Zrt. irányításában.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik