McCabe nem ad pénzt, elmarad a kereterősítés

Vágólapra másolva!
2010.01.12. 08:57
null
Úgy tűnik, nem lesz jelentős változás a Fradi keretében (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
A ferencvárosi klubvezetőség ugyan jelentős téli mozgásban bízott, ám eddig csupán Ron Reid sheffieldi szakember érkezése biztos. Úgy tűnik, Kevin McCabe nem ad pénzt, így a két angol, Anthony Elding és Sam Stockley mellett más erősítés nem várható. Bajzát Péterrel megszakadtak a tárgyalások, míg Csizmadia Csabát csak akkor szerezhetné meg a Fradi, ha eladna valakit.

Noha az ősz végén jelentős átalakítást ígért a klubvezetőség, a Nemzeti Sport információi szerint elmarad a szurkolók által is áhított kereterősítés.

Az egyik kiszemelt, Bajzát Péter átigazolásával kapcsolatban a tárgyalások megszakadtak (a győri futballista egyre közelebb van a DVTK-hoz), így a gólkirály biztosan nem lesz a Fradi labdarúgója. Úgy tudni, az ETO nyolcvanmillió forintot kért a csatárért, ennyit pedig az FTC angol főnöke, Kevin McCabe egyetlen labdarúgóért sem hajlandó fizetni.

Könnyen megeshet, hogy a két angol, Anthony Elding és Sam Stockley már szinte biztosra vehető érkezésével le is zárul az átigazolási időszak az Üllői úton, s mivel a tulajdonos szűkre szabta a költségvetést, Csizmadia Csaba szerződtetése is csak akkor üthető nyélbe, ha valamelyik labdarúgóját pénzzé teszi a Fradi.

Az erővel egyébiránt az ősszel sem volt baj, a játéktudás, a minőségi labdarúgók hiányoztak leginkább a Ferencvárosból – úgy tűnik, ezen a téren a tavasszal sem lesz nagy változás.

A TELJES CIKKET A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN OLVASHATJÁK.

A FRADI AZ MLSZ-HEZ FORDUL

Noha a Ferencváros Craig Shortot bízta meg a vezetőedzői teendők ellátásával, az MLSZ elnökségének határozata alapján sem a jelenleg A-licences tanfolyamra járó szakember, sem pedig az egyébiránt nagy tapasztalatú Ron Reid nem felel meg a szövetség támasztotta követelményeknek.

 

A Ferencváros azonban kompromisszumra törekszik az MLSZ-szel. Igaz András hétfőn levelet küldött a szövetségbe dr. Bordás György főtitkárnak, és találkozót kért.

 

„Arra kértem az illetékeseket, hogy hallgassanak meg bennünket – mondta a Fradi technikai igazgatója. – Hogy aztán a versenyigazgatóval, az elnökséggel vagy a főtitkárral találkozunk, azt az MLSZ-re bízzuk. Természetesen ismerjük az elnökség határozatát, ám tekintettel Ron Reid szakmai múltjára és Craig Short játékosként szerzett tapasztalataira, a szövetség együttműködését kérjük. A szabályokat mindig meg lehet kerülni, mi azonban inkább megegyezni szeretnénk labdarúgásunk irányítóival."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik