Május végén lehet új elnöke az MLSZ-nek

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.03.19. 15:00
null
Május végén költözhet be az új elnök az MLSZ székházába (Fotó: Czagány Balázs - archív)
Címkék
Május 29-én választhatnak új elnököt a Magyar Labdarúgó-szövetségben (MLSZ), amelynek elnöksége pénteken tartotta az első ülését Kisteleki István február 27-i lemondása óta.

Az MLSZ tájékoztatása szerint azért nem biztos, hogy a május 29-i közgyűlés tisztújító lesz, mert az előkészítő tárgyalások során felvetődhet az alapszabálynak olyan módosítása, amely az elnökség létszámát is érintheti. Amennyiben így lesz, akkor május 29-én a közgyűlés alapszabályt módosíthat, és ezt követően lehet kiírni a tisztújítást, míg ha nem, akkor május utolsó napjaira már lesz új elnöke és elnöksége a szövetségnek. Ezért a testület az április 28-i ülésén határozza meg a május 29-i közgyűlés napirendjét.

Eredetileg az elnökségi napirendjén szerepelt több versenykiírás elfogadása is, ám az első és a másodosztályú bajnokság versenykiírásához a kluboktól annyi észrevétel érkezett, hogy a vezetőség elhalasztotta a döntést – ez érinti a Magyar Kupa, a Ligakupa és a Szuperkupa kiírását is –, amelyet majd április 14-én, rendkívüli ülésen hoz meg. Ugyanakkor az NB III-as bajnokság versenykiírását a testület elfogadta.

A szövetség vezetésével megbízott alelnök, Nemes Ferenc elmondta, hogy a Magyar Olimpiai Bizottsággal (MOB) tartott egyeztetések eredményeként az olimpiai válogatott felkészítésére az MLSZ 9 millió forintot kap a MOB-tól.

Bordás György főtitkár kérte a felmentését, és az elnökség március 31-i hatállyal el is fogadta a lemondását, a helyére pedig április 1-jével június 30-ig Róka Gézát, a versenyszervezési osztály eddigi vezetőjét nevezte ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik