„Magyarországon a futball jobban szervezett, mint Szerbiában”

Vágólapra másolva!
2011.01.17. 10:55
null
Nemanja Nikolics az előző szezonban gólkirály lett, de ősszel már kevesebbszer ünnepelhetett <br />(Fotó: Szabó Miklós, archív)
A Videoton zentai sz&uuml;let&eacute;sű csat&aacute;ra, Nemanja Nikolics a vajdas&aacute;gi Magyarkanizs&aacute;n r&eacute;szt vett egy kisp&aacute;ly&aacute;s g&aacute;lam&eacute;rkőz&eacute;sen, amely ut&aacute;n hosszabb interj&uacute;t adott a vajdas&aacute;gi napilapnak, a Magyar Sz&oacute;nak. A csat&aacute;r t&ouml;bbek k&ouml;z&ouml;tt besz&eacute;lt a Videotonr&oacute;l, a magyar labdar&uacute;g&aacute;sr&oacute;l, a magyar v&aacute;logatottr&oacute;l.
Nemanja Nikolics egy éve, télen szerződött a Videotonhoz, az előző szezonban gólkirály lett az NB I-ben, ősszel viszont többnyire csereként kapott lehetőséget Mezey György vezetőedzőtől.

„Az biztos, hogy nem esik jól, az edzővel viszont ennek ellenére nem rosszabb a viszonyom a korábbiaknál – mondta a korábbinál kevesebb lehetőség kapcsán Nikolics. – Neki voltak bizonyos elképzelései az őszi szezonra vonatkozóan, amelyekben én nem szerepeltem, ám én már akkor megmutattam, amikor átigazoltam Fehérvárra, hogy igenis lehet rám számítani, a gólkirályi címem is magáért beszélt. Összesen tizenkét meccsen léptem pályára, összeadva négyszázötvenhárom percet játszottam, ami öt egész meccs időtartama, és ez idő alatt szereztem négy gólt. Ha ilyen szemszögből nézzük a teljesítményem, akkor nem is tűnik olyan rossznak. De én nem cserejátékosnak jöttem a Videotonba, a kezdőben szeretnék szerepelni, és a pályán megmutatni, hogy helyem van a csapatban" – nyilatkozta a magyarszo.com-nak Nikolics, aki nem szeretné, ha vetélytársa, André Alves a télen távozna a csapattól.

„Az biztos, azért fogok keményen dolgozni, hogy kezdőjátékos legyek, és ha lehetne valamit kérni, vagy ha valaki megkérdezné, hogy kivel szeretnék csatárpárost alkotni, akkor én azt mondanám, hogy Alves mellett szeretnék játszani. Ismerjük egymást még a Kaposvárból, szeretek vele játszani" – fogalmazott Nikolics.

A 23 éves csatár hamarosan megkapja a magyar állampolgárságot, így akár a válogatottban is szerepet kaphat. Nikolics ezzel kapcsolatban megerősítette a Nemzeti Sport Online-nak adott korábbi nyilatkozatát – nem zárkózik el attól, hogy pályára lépjen a magyar nemzeti csapatban.

„Az állampolgársági vizsgát már letettem, már csak az állampolgársági eskü letétele maradt hátra, hogy megkapjam a magyar állampolgárságot. Remélem, hogy még január folyamán sor kerül erre, és akkor én is nyugodt leszek végre, mert már két éve, hogy tart ez a folyamat. A válogatottról csak annyit, hogy amint magyar állampolgár leszek, akkor lehet majd erről beszélni" – mondta Nikolics, aki hozzátette, előbb a Videotonban szeretne bizonyítani.

A csatár érdekes összehasonlítást tett a magyar és a szerb labdarúgás között, úgy véli, a magyar NB I sok szempontból előrébb jár a szerb élvonalnál, Magyarországon jobbak a körülmények.

„Magyarországon több a szponzor, többet fektetnek be a fociba, jobbak az anyagi lehetőségek, ezért mennek Szerbiából sokan oda játszani. Az egész futball profibban van megszervezve, mint Szerbiában. Ha a befektetéseket vesszük figyelembe, elég, ha a stadionokat nézzük: Magyarországon több stadionban is lehet már esti meccset rendezni, edzőközpontok vannak, Debrecenben stadion épül. Magyarországon sokkal jobb az infrastruktúra és az egész futballkörnyezet szervezettsége" – formált véleményt a Videoton támadója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik