Magyar Kupa: harmadosztályú csapat ejtette ki a Vasast

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.25. 21:51
null
Az első dunaújvárosi gól pillanata (Fotó: Koncz György)
A labdarúgó Magyar Kupa főtáblájának 2. fordulójában a harmadosztályú Dunaújváros hazai pályán 2–1-re legyőzte a Vasast.

 

A Dunaújváros, amely az NB III Közép-csoportjának 4. helyén áll, a 36. percben megszerezte a vezetést. A Vasas csak a második félidő közepén tudott egyenlíteni. Aki azt várta, hogy ezután már nem lesz mese, a fővárosiak beindulnak, és érvényesítik a papírformát, tévedett.

A Vasas második gólja csak nem akart megszületni, ellenben a Dunaújváros sokkolni tudta Michael Oenning gárdáját. A 90. percben egy lövés nyomán a labda megpattant Kleisz Márkon, és védhetetlenül a kapu bal alsó sarkába csavarodott.

A Vasas erre már nem tudott válaszolni, az élvonalbeli együttes óriási meglepetésre kiesett.

MAGYAR KUPA
7. FORDULÓ (FŐTÁBLA 2. KÖR, A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT)

DUNAÚJVÁROS PASE (III.)–VASAS 2–1 (1–0)
Dunaújváros, 600
néző. Vezette: Szilasi Sz. (Huszár, Kis Z.)
DUNAÚJVÁROS: Vaszócsik – Tóth Á. (Ferencz, 81.), Csendes, Farkas V., Király B. – Karacs (Sándor T., 64.), Zvara, Dorogi – Szepessy, Tóth T., Csehi T. (Horváth K., 91.). Edző: Dobos Barna
VASAS: Nagy G. – Burmeister, Vaskó, Benes – Kleisz, Vida (James, 78.), Berecz, Remili (Kulcsár T., a szünetben), Hangya – Gaál B., Vergosz. Vezetőedző: Michael Oenning
Gólszerző: Tóth T. (1–0) a 36., Vergos (1–1) a 61., Csehi T. (2–1) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
Dobos Barna:
– Bejött a taktikánk, próbáltunk támadó szellemben fellépni, igaz, többször átjátszottak bennünket. Igyekeztünk már az ellenfél térfelén megszerezni a labdát, nem akartuk engedni a Vasasnak, hogy a mi térfelünkön kezdje építeni a támadásait. Úgy látom, ezzel gondot okoztunk az ellenfélnek. Nagy gratuláció a csapatunknak, hiszen egy élvonalbeli csapatot búcsúztatott hazai pályán, rendes játékidőben.
Michael Oenning: – Mérhetetlenül csalódott vagyok, elsősorban azért, ahogy felléptünk ezen a mérkőzésen. Valamilyen szinten jó képet ad erről a találkozóról, hogy az utolsó pillanatban egy ilyen góllal estünk ki. Ahogyan ma játszottunk, nem is érdemeltük volna meg a továbbjutást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik