A második félidőben felőrölte ellenfelét a DVTK

BALÁZS DÁVIDBALÁZS DÁVID
Vágólapra másolva!
2020.10.29. 15:49
null
A Diósgyőr túl nagy falat volt a fiatal játékosok sorát bevető NB II-es Békéscsaba számára (Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap)
Az NB II-ben szereplő Békéscsaba 1912 Előre az élvonalbeli Diósgyőri VTK-t fogadta a MOL Magyar Kupa 7. fordulójában. A DVTK a második félidőben kibrusztolta a győzelmet, és továbbjutott.

 

MAGYAR KUPA
7. FORDULÓ
Békéscsaba 1912 Előre (NB II)–Diósgyőri VTK 0–3 (0–0)
Békéscsaba,
Kórház utcai Stadion, 500 néző. Vezette: Szilágyi S.
Békéscsaba: Krnács – Trescsula, Palik, Csicsely, Kártyás (Piss, 87.) – Sipaki – Pap (Katona R., 64.), Bónus, Kasik, Zelik (Varga Z., 78.) – Tóth Bence. Megbízott edző: Tököli Attila
DVTK: Danilovics – Polgár, Szűcs K., Hegedűs J. K. (Farkas M., 76.) – Sesztakov (Rui Pedro, a szünetben), Márkvárt, Iszlai, Kalandadze – Ivanovszki (Makrai, 60.), Drazsics (Omarasvili, 60.), Grozav (Hasani, a szünetben). Vezetőedző: Feczkó Tamás
Gólszerző: Rui Pedro (56., 90.), Omarasvili (71.)

MAGYAR KUPA-ADATBANK ITT!

ÖSSZEFOGLALÓ

Ezer sebből vérzett a Békéscsaba a mérkőzés előtt, így nem sok esélye volt a továbbjutásra. A rendkívül fiatal kezdővel felálló hazaiak ezzel szemben hatalmasat küzdöttek, és döntetlenen tartották az első félidőben az NB I-es Diósgyőrt.

A várakozásoknak megfelelően a DVTK kezdte jobban a találkozót, jóval többet birtokolta a labdát a kapuja előtt tömörülő Békéscsabával szemben. A gól azonban nem akart megszületni, mivel a hazaiak kapusa, Krnács Richárd fantasztikusan védett.

A fordulást követően továbbra is a vendégek támadtak többet, és hatalmas nyomásuk már gólokban is megmutatkozott. A szünetben csereként beálló két játékosnak, Rui Pedrónak és Florent Hasaninak sokat köszönhet a borsodi csapat, mivel a duó lendületet hozott az addig statikusan passzolgató együttes játékába. A vendégek rengeteg szögletet végezhettek el, melyek közül az egyiket gólra váltotta Feczkó Tamás alakulata.

A vezető találat ellenére nem állt le a DVTK, tovább rohamozott. A 71. percben a szintén csereként pályára lépő Giorgi Omarasvili félig-meddig szerencsés lövéssel megduplázta a Diósgyőr előnyét, sőt az utolsó percben Rui Pedro a kegyelemdöfést is bevitte. 0–3

A DVTK tehát ott van a legjobb 32 csapat között. A 8. forduló sorsolását a november 14-i Bicske–FTC összecsapást követően készítik el.

PERCRŐL PERCRE

Köszönjük a figyelmet!

Véget ért a mérkőzés! Magabiztosan nyert a DVTK a fiatal játékosokból felálló Békéscsaba ellen. 0–3

90+1: A Békéscsaba majdnem szépített, de Danilovics hatalmas bravúrral csúszott ki és fogta meg a lecsorgó labdát.

90. perc: GÓL – A vendégek szögletét nem tudta elég messzire ütni Krnács, a labda Rui Pedro elé került, aki elegánsan emelt a kapuba. 0–3

87. perc: Utolsó cseréjét is kihasználja a Békéscsaba: Kártyást Piss Péter váltja.

86. Krnács bravúrral hárította Hasani szitáló lövését.

84. perc: Tartja a labdát a Diósgyőr.

81. perc: Varga beadása találta el a bal kapufát, Danilovics azonban biztosított, így nem volt különösebb veszélyben a vendég kapu.

78. perc: Hasani szabadrúgása vágódott ki a sorfalról, így ismételhetett a DVTK játékosa, ám második lövése sem talált kaput.

78. perc: Varga Zoltán áll be a hazaiakhoz, aki Zeliket váltja.

76. perc: Hegedűs helyére Farkas Marcell állt be.

75. perc: Tóth Bence 20 méterről lőtt irgalmatlan nagy kapufát.

71. perc: GÓL – Omarashvili csinált meg pár cselt, majd lőtt kapura kb. 16 méterről, labdája azonban Katona hátán megpattant, így becsapta a hazai kapust, aki feje fölött a hálóba vágódott a játékszer. 0–2

68. perc: Közel álltak az egyenlítéshez a hazaik. Egy bal oldali beadást Kasik fejelte a jobb alsó sarok mellé

67. perc: Sipaki ért rosszul a labdába, de szerencséjére nem született öngól.

65. perc: Nem enyhül a DVTK nyomása, a vezetőgól ellenére továbbra is fölényben játszik.

64. perc: A Békéscsaba is cserél: Pap Szabolcs helyére Katona Roland áll be.

60. perc: Újabb kettős csere a vendégeknél: Makrai Gábor és Giorgi Omarashvili váltja Ivanovskit és Drazsicsot.

56. perc gól: GÓL – A csereként beállt Rui Pedro góljával bevette a Diósgyőr a Békéscsaba kapuját – megtört a jég. 0–1 A sokadik vendég szögletet ezúttal már gólra váltotta a DVTK. A beadást követően két vendég játékos is fejjel tette tovább a labdát, melyet végül Rui Pedro stukkolt a hálóba.

54. perc: A DVTK ott folytatja, ahol abbahagyta: továbbra is nagy nyomás alatt tartják a hazaiak kapuját.

52. perc: Sipaki kapta meg a mérkőzés első sárga lapját, miután csúnyán alárúgott ellenfelének.

49. perc: Hasaninak nem kellett sok idő, távolról vette célba Krnács kapuját, de kísérlete fölé szállt.

46. perc: A szünetben kettőt is cseréltek a vendégek: Rui Pedro váltotta Szerhij Sesztakovot, míg Grozav helyére Florent Hasani állt be.

Elkezdődött a második félidő! Ha nem születik gól vagy döntetlen lesz a végeredmény, akkor 2x15 perces hosszabbítás következik.

Véget ért az első félidő!A Békéscsaba fiataljai hősiesen tartják a döntetlent. 0–0

45+3: Egy előrerúgott labda után a vendégek kapusának, Danilovicsnak kellett kilépnie a kapujából és közbeavatkozna.

45+2: Újabb szögletet végezhetett el a Diósgyőr, a középre tett labda ezúttal társat talált, de Szűcs fejese a kapu fölé szállt.

45. perc: 4 perc a ráadás!

45. perc: Egy közeli DVTK-kísérletet hárít magabiztosan Krnács.

44. perc: Ezúttal is a helyükön voltak a Békéscsaba játékosai.

44. perc: Grozav lövését blokkolták a hazaiak – szöglet.

41. perc: A DVTK nyugodtan játszik, többet birtokolja a labdát, de helyzetet nehezen alakít ki a betömörülő Csabaiakkal szemben.

38. perc: Szimpatikusan küzd a rendkívül fiatal játékosokból álló Békéscsaba és hősiesen tartja a döntetlent NB I-es ellenfelével szemben.

35. perc: Hosszú idő után ment át a térfélen a Békéscsaba, de kontrájukat még épp időben akasztotta meg a DVTK.

32. perc: Krnács védett óriásit, miután Drazsics került ziccerbe. Az eddigi legnagyobb lehetőséget láthattuk.

29. perc: A labda a hazai kapuba jutott Ivanovski lövése után, de az asszisztens intésére annullálta a játékvezető a gólt. Marad a 0–0.

26. perc: Az újabb szögletet könnyedén vágták ki a hazaiak.

26. perc: A beívelés után egy Polgár vette célba a kaput, de lövését blokkolták.

25. perc: Vendég szöglet.

23. perc: Krnács jól van, folytatja.

22. perc: Sérülés: a hazaiak kapusa ütközött egy DVTK-játékossal.

21. perc: Márkvárt beadását vágták ki könnyedén a hazaiak.

20. perc: Ismét oldalszabadrúgást végezhet el a Diósgyőr.

19. perc: Kalandadze beadása után Drazsics fejelt, de bólintását könnyedén fogta Krnács.

16. perc: Még mindig áll a játék...

14. perc: A hazaiak kapusa Krnács cipőt cserél, így áll a játék.

13. perc: Hegedűs felívelése után Ivanovski lőtte keresztbe a labdát, amely a bal kapufa mellett az alapvonalon kívülre került.

11. perc: Tóth Bence lőtt kapura, de labdáját könnyedén fogta Danilovics. Megvan tehát az első kísérlete a hazaiaknak.

9. perc: Drazsics vette célba a kaput a közepre tett labda után, de lövése fölé szállt.

9. perc: Oldalszabadrúgással jöhet a vendég csapat.

5. perc: A DVTK birtokolja többet a labdát.

3. perc: A hazai kispadon csupán három cserejátékos ül, így összesen 14 játékossal a keretben vág neki a mérkőzésnek a Békéscsaba...

2. perc: A vendégek távoli kísérlete magasan a kapu felé szállt.

1. perc: A Békéscsaba lilában, a DVTK pirosban látható.

Elkezdődött a mérkőzés!

ELŐZMÉNYEK

Nem vár könnyű mérkőzés a vendéglátó Békéscsabára. A sérülések és koronavírusos fertőzések miatt több mint fél csapatra való játékosát nélkülöző együttes az NB II-ben vasárnap meglepően sima vereséget szenvedett a kiesőzónából menekülő Szentlőrinc ellen. Az előző körben a Vácot búcsúztató csapat inkább idegenben sziporkázik, hazai pályán eddig csupán egy győzelmet aratott az új idényben.

A DVTK a Békéscsabával ellentétben nagyszerű hétvégén van túl, mivel 3–0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia ellen. A diósgyőri csapat ugyan kiesőhelyen áll az NB I-ben, viszont egy meccsel kevesebbet játszott. Eddigi egyetlen idegenbeli győzelmét éppen a Magyar Kupában aratta Feczkó Tamás együttese, az előző körben a DVTK kétgólos győzelmet aratott Balassagyarmaton.

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. Amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény, akkor 2x15 perces hosszabbítás következik. Ha a hosszabbításban mindkét csapat azonos számú gólt ér el, akkor a tizenegyesrúgások döntenek.

Csütörtökön reggelre további pozitív teszt eredmények születtek Békéscsabán, így a szakmai stáb és csapat soha nem látott kihívások előtt áll – olvasható a klub honlapján. A fejleményekről Igricz Mihály – klubigazgató nyilatkozott.

„Ezer sebből vérzik csapatunk a koronavírus fertőzések és sérülések miatt. Természetesen felmerült a halasztás gondolata és minden követ megmozgattunk az ügy érdekében, sajnos sikertelenül. A mai napon egy olyan, főképp fiatalokból álló együttes lép pályára, amilyen összetételben gyakorlatilag még sohasem láthatta csapatunkat a közönség. Nem miattunk, hanem fiatal, ifjúsági korú játékosaink miatt szurkolóink türelmét és megértését kérjük, hiszen a nyomás és a felelősség hatalmas ezeken a srácokon. Nyilván minden tőlük telhetőt meg fognak tenni a mérkőzésen és bizonyítani szeretnének, de mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy a hadra fogható labdarúgóink közül legtöbben még felnőtt mérkőzésen sem léptek pályára, nemhogy egy első osztályú csapat ellen, élő televíziós összecsapáson. Célunk a tisztes helytállás és ebben a rendkívüli helyzetben megmutatni azt, hogy a békéscsabai labdarúgás évtizedek óta egy olyan erős közeg, amit egy ilyen járvány-helyzet sem tud megtörni.”

Tovább nehezíti a hazai csapat dolgát, hogy Preisinger Sándor családi okok miatt nem lesz jelen a mérkőzésen, míg Preisinger Sándor helyett Tököli Attila asszisztens edző ül a kispadon.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–DIÓSGYŐRI VTK MOL MAGYAR KUPA-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik