Magyar Kupa: a Vasas egygólos előnyt lopott a ködben

Vágólapra másolva!
2012.11.21. 18:53
A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a másodosztályú Vasas a szintén NB II-es Békéscsaba otthonában szerzett egygólos előnyt a visszavágóra.

 

A hatalmas köd miatt sokáig kérdéses volt, hogy a találkozó lejátszását engedélyezi-e Mészáros István játékvezető, de végül a futball mellett döntött a bíró. A viharsarki időjárás rá is nyomta bélyegét a találkozóra, amely a nézők számára így nem is nyújtott hatalmas élményt.

Már bő negyedóra után cserélni kényszerült a Békéscsaba, Balogh Miklós sérülése miatt Makra Zsolt állt be. A korábban a Vasasban is futballozó ballábas védő néhány percre rá máris szabadrúgásból veszélyeztetett, Halasi Péter azonban védeni tudott.

Játékról nem nagyon lehetett beszélni, mindkét csapat hosszú előreívelésekkel próbálkozott, de igazából csak a pontrúgások jelentettek itt is, ott is valódi veszélyt.

Az 56. percben egy rögzített játékhelyzet után megszerezte a vezetést a Vasas: Simek Péter bal oldalról ívelt be egy szabadrúgást, a labda a nagy tömörülés ellenére érintetlenül landolt a kapuban, 0–1.

A folytatásban a Békéscsaba próbálkozott becsülettel, de igazán nagy helyzetet nem sikerül kialakítania, így a Vasas egygólos előnnyel várhatja a visszavágót.

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE–VASAS 0–1 (0–0)
Békéscsaba, 300 néző. Vezette: Mészáros I. (Viszokai, Becséri)
BÉKÉSCSABA: Scsekics – Balogh M. (Makra, 17.), Lengyel D., Botis, Juhász Gy. – Mészáros L., Raducu, Pozsár (Viczián, 75.), Nadaban (Horváth T., 86.) – Randjelovics, Leucuta. Vezetőedző: Dajka László
VASAS: Halasi – Görgényi, Nikolov, Lucas, Katona M. – Ferkó Á., Venczel – Simek P. (Polényi, 66.), Deyvison (Reidan, 89.), Mundi (Kovács D., 62.) – Bobo. Vezetőedző: Szapor Gábor
Gólszerző: Simek (0–1) 56. percben.
MESTERMÉRLEG
Dajka László: – Nagyon sok mindent nem láttam a mérkőzésből, de annyit igen, hogy több helyzetünk volt, mint a Vasasnak. Ám a lehetőségeket kihagytuk. A továbbjutás viszont nem biztos, hogy eldőlt.
Szapor Gábor: – Végig nyílt játék folyt a pályán. Egy okos szabadrúgás góllal döntöttük el a mérkőzést. Bizakodva várom a visszavágót.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik