Magyar Kupa: a Kaposvár hatot vágott Ajkán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.29. 14:15
Az NB I-ben sereghajtó Kaposvár a Magyar Kupában magabiztos volt, hiszen 6–0-ra győzte le a másodosztályú Ajkát.

A somogyiak az NB I-gyel ellentétben itt jól kezdtek, a negyedik percben Waltner Róbert meg is szerezte a vezetést.

A félidő hajrájában Prukner László együttese gyakorlatilag le is zárta a vitás kérdéseket: előbb a 35. percben egy hosszú bedobás után megcsúszó labdát lőtt a kapuba Balázs Benjámin, majd Waltner kétszer is közelről volt eredményes, így csapata négygólos előnnyel vonult a félidőre.

Szünet után sem állt le a Kaposvár, Iyane Thian 21 méterről bombázott a hazaiak hálójába. Az ajkaiak még tizenegyesből sem tudtak szépíteni, Major Norbert próbálkozását Posza Zsolt lábbal védte.

A 65. percben folytatódott a kaposvári gólgyártás, Zámbó Bence beadása után Haruna Jammeh is a kapuba lőtt, beállítva a végeredményt.

MAGYAR KUPA, 4. FORDULÓ
FC AJKA–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 0–6 (0–4)
Ajka, 200 néző. Vezette: Berke B. (Kispál R., Horváth Z.)
AJKA: Tulipán – Domján, Fodor, Köles, Péter P. (Gunther, 36.) – Horváth A., Kanta Sz. Sipos N. – Skriba (Varga T., 74.), Major N. – Sowunmi (Meiczinger, 73.). Vezetőedző: ifj. Mihalecz István
KAPOSVÁR: Posza – Földes, Petrache, Kovács O., Zámbó – Pavlovics (Albert Á., a szünetben), Coroian – Balázs B., Thian (Böjte, 59.), Haruna – Waltner (Dominic, 67). Vezetőedző: Prukner László
Gólszerző: Waltner (0–1) a 4., Balázs B. (0–2) a 36., Waltner (0–3) a 40., Waltner (0–4) a 45., Thian (0–5) az 57., Haruna (0–6) a 66. percben
MESTERMÉRLEG
Mihalecz István: Előre hoztuk pár nappal a halottak napját, a játékosok nagy többségének játékában semmi élet nem volt. A fiatalabb labdarúgók egy része csak a tévében látja a „való világot” és attól tartok, csak később fogják fel a helyzet komolyságát.
Prukner László: Korán rúgott gólunk döntően befolyásolta a mérkőzést, nagyobb önbizalommal játszottunk. Végig higgadtan futballoztunk, s minden jó megoldás hitet adhat, még nem felejtettünk el focizni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik