Magyar Kupa: a DVSC 9-2-es összesítéssel jutott tovább

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.25. 18:49
null
Ludánszki Bence és társai könnyedén léptek át a Nyíregyháza jelentette akadályon (Fotó: MTI, Czeglédi Zsolt)
A DVSC-Teva labdarúgócsapata a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján 6–1-re legyőzte hazai pályán a Nyíregyházát, így 9–2-es összesítéssel jutott tovább a négy közé.

 

A Debrecen nem vált kényelmessé az első mérkőzésen született kétgólos előny tudatában: nagy iramban kezdett, és már hat perc után megszerezte a vezetést Kondás Elemér csapata L’Imam Seydi révén. A francia-szenegáli légiós Ludánszki Bence beadása után szép megmozdulással vette be Vologyimir Ovszijenko hálóját.

A félidő közepén némiképp váratlanul egyenlített a Nyíregyháza, a nem sokkal korábban még kétszer is nagyot mentő Króner Martin lábáról pattant a labda a saját kapujába. Az öngól ugyanakkor nem sokáig tölthette el bizakodással a vendégeket: egy kipattanó után Ibrahima Sidibe lőtt kapura, a labdát azonban Polényi Gábor kézzel blokkolta – tizenegyes és kiállítás!

A büntető után Sidibe passzolta a labdát a kapuba, és juttatta ismét vezetéshez a Lokit. A hazaiak ráadásul még a szünet előtt növelték előnyüket: Seydi labdájával Ferenczi János került helyzetbe, és nem túl jó lövése ellenére a labda a kapuban kötött ki. 3–1

A továbbjutás ezzel gyakorlatilag a szünetre eldőlt, de a debreceni szurkolóknak a második játékrészben is érdemes volt kitartaniuk, hiszen a Kondás-csapat még további három gólt szerzett. Előbb Króner Martin vette be a hazai után a vendég kaput is, majd a csereként beállt Kulcsár Tamás talált a kapuba a Sidibétől sarokkal érkező passz után, végül Sidibe maga fejezett be egy akciót, miután a hazaiak kétszer a kapufát is eltalálták. A DVSC fölényes győzelemmel és 9–2-es összesítéssel lépett a négy közé.

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

DVSC-TEVA–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 6–1 (3–1)
Debrecen, 2000
néző. V: Oláh G. (Erős, Farkas B.)
DVSC: Verpecz – Bernáth, Króner, Brkovics, Vadnai (Dombi, 63.) – Ludánszki B. (Bódi a szünetben) – Kovács Á, Spitzmüller, Ferenczi J. – Seydi (Kulcsár T., 58.), Sidibe. Vezetőedző: Kondás Elemér
NYÍREGYHÁZA: Ovszijenko – Polényi G., Rubus, Jánvári (Benkő, 66.), Patály – Csordás Sz. – Máté. J. (Kákonyi, 43.), Reznek, Kis R. (Huszák, 79.), Szilágyi P. – Molnár M. Vezetőedző: Lucsánszky Tamás.
Gólszerző: Seydi (1–0) a 6., Króner – öngól (1–1) a 29., Sidibe – 11-esből (2–1) a 39., Ferenczi J. (3–1) a 45., Króner (4–1) az 53., Kulcsár T. (5–1) a 65., Sidibe (6–1) a 78. percben
Kiállítva: Polényi (kezezésért) a 38. percben
Továbbjutott: a DVSC-Teva, kettős győzelemmel, 9–2-es összesítéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik