Jön a 100 milliós derbi – „Minden a Fradi mellett szól”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.05. 12:38
null
Egy ide, egy oda, egy iksz: Doll és Vignjevics a bajnokságban nagy csatákat vívott a derbiken (Fotó: mlsz.hu)
Szombaton a labdarúgó Magyar Kupa döntőjében ismét összecsap egymással a bajnok Ferencváros és az Újpest. A találkozót megelőző sajtótájékoztatót csütörtökön tartották a Groupama Arénában.

 

EDZŐI VÁRAKOZÁSOK

„Tisztában vagyok vele, hogy a Ferencváros elleni derbi mindig másik dimenzió, egy különleges mérkőzés, amire nemcsak Magyarországon figyelnek. Nagyon izgalmas, pörgős meccsre számítok, mindent meg fogunk tenni a győzelem érdekében” – kezdte a sajtótájékoztatót Nebojsa Vignjevics, az Újpest szakvezetője.

„Természetesen nagy az öröm, hogy döntőt játszhatunk az Újpest ellen. Nagy tradíciókkal büszkélkedik ez a párosítás, minden szurkoló örül a találkozónak. Jó iramú, jó meccsre számítok, természetesen győzelemmel szeretnénk zárni a szezont – fogalmazott a Ferencváros vezetőedzője, Thomas Doll. – Kedden kezdtünk el kimondottan erre a mérkőzésre készülni. Nagyon elégedett voltam a játékosok hozzáállásával, azzal, ahogy dolgoztak, újra beleszerettem a csapatomba. Természetesen azt is tudjuk, hogy nagyon felkészült, jó Újpest lesz az ellenfelünk”

Doll szerint egyik gárda sincs előnyben a másikkal szemben, 50-50 százalék esélye van mindkettőnek, és ezen az összecsapáson az sem jelent feltétlenül előnyt, hogy az FTC stadionjában rendezik a meccset. A német szakember kifejtette, reméli, hogy igazi futballélményben lesz részük a szurkolóknak és játékosoknak egyaránt.

Vignjevics egyetértett Doll-lal abban, hogy nem érdemes a közelmúlttal foglalkozni, így például azzal, hogy decemberben nyerni tudtak az Üllői úton. A szerb mester szerint apróságok dönthetnek, az, hogy ki tudja hibára kényszeríteni a másikat.

„Remélem, meg tudjuk lepni az Újpestet, de hogy mivel, arról majd a meccs után kérdezzen. Jól ismerjük egymást, tudjuk, hogy az Újpest gyors csapat, de azt is tudjuk, mik a gyengéik, ahogy ők is ismerik a mi gyenge pontjainkat” – válaszolta Doll a Nemzeti Sport kérdésére. Vignjevics is egyetértett abban, hogy nagy meglepetésekre nem lehet számítani.

ÍGY VÁRJÁK A DERBIT A CSAPATKAPITÁNYOK

Az edzők után a csapatkapitányok vették át a szót.

„Két éve már megnyertük a kupát, akkor több mint húszezer szurkoló volt a Diósgyőr elleni meccsen, fantasztikus hangulatot élhettünk át, ugyanezt várom most is” – nyilatkozta Balajcza Szabolcs.

„Minden a Fradi mellett szól, hiszen hazai pályán játszik, hiába hivatalosan az Újpest a pályaválasztó. A Fradi megnyerte a bajnokságot, nagyon jó csapata van, ám az esélyeket szeretnénk megfordítani” – fogalmazott az NSO kérdésére Balajcza.

„Nagyon szerencsésnek érezzük magunkat, hogy részesei lehetünk egy Fradi–Újpest kupadöntőnek” – fogalmazott Gyömbér Gábor.

Az Újpest kapusa és az FTC védője is elmondta, nem gyakorolták a tizenegyeseket, Balajcza bízik abban, hogy nem a párbajra marad a döntés. A lilák csapatkapitánya kérdésre válaszolva elmondta, úgy tudja, az érvényben levő UEFA-eltiltás ellenére klubja vezetői nem mondtak le az európai kupaindulásról. De számára nem ez a legfontosabb, hanem az, hogy kupagyőztesnek vallhassák magukat a csapattársaival.

A sajtótájékoztató végén Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője a technikai részletekről adott tájékoztatást. Elmondta, 18.00-kor nyitják meg a kapukat a 20.30-kor kezdődő mérkőzés előtt, továbbá az is elhangzott, hogy a kupagyőztes 100 millió, a döntő vesztese pedig 25 millió forintot kap.

MAGYAR KUPA
DÖNTŐ
Újpest–Ferencváros
május 7., 20.30
Groupama Aréna. V: Iványi

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik