Nemzetisport.hu 2011.11.02 15:57 Frissítve: 2013.10.18 01:14

Lipták aláírt, vasárnap a Vidi ellen már játszhat az Újpestben

Az Újpest FC hivatalos honlapja bejelentette, megszületett a megállapodás Lipták Zoltánnal – a válogatott védő 2012. december 31-ig írt alá, és hétvégén a Videoton ellen akár már pályára is léphet.

Lipták Zoltán (jobbra) a hétvégén már ismét lila-fehérben futballozhat (Fotó: M. Németh Péter)

 

BARTHA MIATT IS MENT ÚJPESTRE

Lipták az aláírást követő sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy miért a lila-fehéreket választotta.

 „Két hónapot voltam klub nélkül, így nagyon örülök, hogy sikerült csapatot találni számomra. Sokat gondolkodtam az ajánlaton, de több ok miatt is az Újpestet választottam. Többek között Bartha Csaba személye miatt, akit régóta ismerek, és a munkáját is jól ismerem. Köszönöm a biztató szavakat, és remélem, hogy sikerül meghálálnom a bizalmat” – olvasható a játékos nyilatkozata az ujpestfc.hu-n.
A 26 éves hátvéd elmondta, mostantól csak az Újpestre koncentrál, és reméli, hogy már vasárnap a Videoton ellen lehetőséget kap.
„Kicsit megviselt ez a két hónap, de most már csak az Újpestre koncentrálok, és arra, hogy minél jobban szerepeljen a csapat a bajnokságban. Az edzéseken nagyon pozitív dolgokat láttam, olyan kemény harc és nagy hajtás volt, hogy nem is értem, miért szerepelt eddig gyengébben a csapat. Nagyon szerettem itt játszani, és remélem, hogy már hétvégén pályára léphetek, ha még nem is kezdőként, legalább csereként.”

„Szerdán délután hivatalosan is eldőlt, hogy Lipták Zoltán az Újpest FC csapatában folytatja pályafutását. Mint arról már beszámoltunk: a 26 éves játékos, aki a 2008–2009-es szezonban már erősítette csapatunkat, november 1-jén csatlakozott a kerethez. Szerda délután a szabadon igazolható futballista megállapodott a klub vezetőségével, és 2012. december 31-ig szóló szerződést írt alá az Újpest FC-hez" – adta hírül hivatalos közleményében a fővárosi klub.

Tegnap a Nemzeti Sport Online-nak nyilatkozva a játékos egyik menedzsere, Fülöp Ferenc elmondta, közel állnak a megegyezéshez az Újpesttel, és ma a szerződést is aláírhatják – ez megtörtént, így elvileg nincs akadálya annak, hogy Lipták vasárnap 16 órától volt csapata, a Videoton elleni idegenbeli meccsen már pályára léphet a lila-fehéreknél. Mint ismeretes, a védő augusztus végén bontotta fel a szerződését a fehérváriakkal, azt követően, hogy kikerült az első keretből, és azóta többször is elmondta, köszönettel tartozik a vezetőknek, hogy korrektek voltak, és hajlottak a szerződésbontásra. Vasárnap az Újpest játékosaként „meg is hálálhatja” a „szívességet”. 

Lipták azóta két angol klubnál is járt tesztelésen, de végül az élvonalbeli Swansea-től, és a másodosztályú Brightontól sem kapott szerződést, így visszatért Újpestre, ahonnét 2009-ben igazolt a Videotonhoz.

 

2019.12.11 09:53:35

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

Ha a védőn múlna, nem hezitálna a karrierje lezárulta után is a fehérvári klubnál maradni.

2019.12.09 22:12:38

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

Hatvan éve jelent meg a sportirodalom egyik legabszurdabb műve, az 1956-os forradalom után Nyugatra szökött futballistákról.

2019.12.10 14:04:13

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A nigériai csatár ilyen gólátlagot még nem produkált. Bódi Ádám 202 napja, Babati Benjámin 202 meccse.

2019.12.09 13:23:46

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az Újpest játékosa Curtis, Ogli G és Majka zenéjét szereti. És sokat köszönhet Nikolicsnak.

2019.12.08 14:52:27

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Zubkov duplájára Henty duplájával válaszoltak a felcsútiak a roppant kemény, olykor igen durva mérkőzésen.