Lila siker az Üllői úton: a Békéscsaba kiejtette a kupából az FTC-t!

Vágólapra másolva!
2011.12.03. 17:07
null
Hazai bukás: a Ferencváros az Üllői úton esett ki a Békéscsabával szemben (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
Nagy meglepetés a labdarúgó Magyar Kupában: a másodosztályú Békéscsaba 2–2-es döntetlent ért el az Albert Flórián Stadionban a Ferencváros ellen, így idegenben szerzett gólokkal továbbjutott a legjobb nyolc közé. Volt minden: kiállítások, sérülések, Rósa Dénes pedig a hajrában kapusként is szerepet kapott...

A Ferencváros igen jól kezdte a találkozót, a 4. percben Júnior tört be a tizenhatoson belülre, átesett az elé belépő békéscsabai védő lábán, Miguel Álvaro García pedig befújta a büntetőt, amelyet a sértett magabiztosan lőtt a bal alsó sarokba (1–0).

A zöld-fehérek kézben tartották a mérkőzést, mezőnyfölényben játszottak, és helyzeteket is ki tudtak alakítani: a 25. percben Pölöskey Péter került a balösszekötő helyéről kilépve ziccerbe, de nagyon csúnyán kapu fölé lőtt, majd Klein és Jovanovic kísérletét is védte a vendégek kapusa.

REAKCIÓK
Détári Lajos, a Ferencváros szakmai igazgatója: – Becsületesen dolgoztunk egész héten, mint mindig. Mi tükörbe tudunk nézni, remélem, mindenki meg tudja ezt tenni. Nem tudom, mások, hogy látják ezt a mérkőzést, de ez valami pankráció volt. Ezért nem biztos, hogy Chiléből ide kell hozni ilyen játékvezetőket. Körülbelül hat kiállításnak kellett volna lenni. Ez most már a tizedik mérkőzésünk volt az Üllői úton, amelyen szétrúgtak minket, és a játékvezető nem tesz ellene semmit. Felháborító!
Pásztor József, a Békéscsaba vezetőedzője: – Néha elég egy százalék esély is. Két mérkőzés alapján a Fradi ellen nem volt sok sanszunk. Örülök, hogy Békéscsabán és itt is jó találkozót játszottunk. Természetesen a Fradi számára sokkal nagyobb volt a tét, de az a csapat, amely ellen az Üllői úton tizenegyest ítélnek az első percekben, és nem omlik össze, annak van tartása.
Balogh Tamás, a Békéscsaba kapusa: – Örülök, hogy jól védtem, és továbbjutottunk a Magyar Kupában. A csapat egy irányba húzott, mindenki akarta a sikert.
Forrás: Sport Televízió

A Békéscsaba 31 percig a hazai tizenhatos közelébe sem került, amikor aztán igen, akkor egyből egyenlített. Pozsár ívelte be a szabadrúgás balról, a hosszú oldalon lopakodó Makra Zsolt üresen érkezett, és Jova kapujába lőtt – 1–1, és ezzel már a viharsarkiak álltak továbbjutásra! A félidőben is a lilák álltak jobban, Liban Abdinak volt ugyan még egy jó kísérlete szabadrúgásból, de Balogh Tamás lábbal hárított.

A Fradi-tábor „Harcoljatok!" felkiáltással küldte ki a zöld-fehéreket a második félidőre, és a játékosok „engedelmeskedtek": az 54. percben Júnior lőtt nagyon távolról kapura, a labda elakadt Mark Ottenben, a holland játékos kapura fordult és értékesítette a váratlanul előtte adódó ziccert (2–1). Nem volt les, bár a lilák nagyon integettek...

A gól után az indulatok kapták a főszerepet, durva belépőkből (és ennek következtében durva lelátói rigmusokból) nem volt hiány, játék nem volt sok. Klein megsérült, és a cserelehetőségeit már kihasználó Ferencváros megfogyatkozott.

A 74. percben aztán óriási esélyt kapott a Békéscsaba: Juhász György lépett ki a bal oldalon, a rosszul kijövő Jova elütötte – tizenegyes, kiállítás, és a Ferencvárosnak már nem volt cserelehetősége! Rósa Dénes állt a kapuba, Leucuta a büntetőpontra letett labda mögé – a légiós a kapu jobb oldalába lőtt (2–2) – megint a csabaiak álltak továbbjutásra!

A Ferencvárosnak időhiánnyal és emberhátránnyal is meg kellett küzdenie, bár a piros a másik oldalon is villant, Jimmy Tchana ugyanis rossz ütemű és felesleges becsúszás után megkapta második sárga lapját. A hajrában rendszeresen összeugrottak a játékosok, a Békéscsaba foggal-körömmel (Balogh-védésekkel és sok időhúzással) tartotta a 2–2-t – sikerrel.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A Ferencváros kiesésével valószínűleg lemarad a 2012–2013-as európai kupákról, Pásztor József csapata pedig a negyeddöntőben folytathatja – a Baja után második NB II-es csapatként. A Ferencváros egyébként a klub 111. születésnapján esett ki a kupából – nem egy jól sikerült évforduló.

MÉRKŐZÉS UTÁNI NYILATKOZATOK

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, MÁSODIK MÉRKŐZÉS
FERENCVÁROS–BÉKÉSCSABA 2–2 (1–1)
Budapest, Albert Flórián Stadion, 2100 néző. Vezette: García (chilei) (Varga Zs., Pápai Z.)
FERENCVÁROS: Jova – Jovanovic, Balog Z., Klein, Junior – Otten – Abdi (Tóth B., 60.), Józsi (Rósa D., a szünetben), Lisztes – Somália (Oláh L., 56.), Pölöskey P. Szakmai igazgató: Détári Lajos
BÉKÉSCSABA: Balogh T. – Mészáros L. (Ferenczi M., 71.), Kállai, Makra, Juhász Gy. – Szélpál (Sztrunga, 84.), Balázs J., Balogh M. (Fülöp T., 71.), Pozsár, Leucuta – Tchana. Vezetőedző: Pásztor József
Gólszerző: Junior (11-esből, 1–0) az 5., Makra (1–1) a 32., Otten (2–1) az 55., Leucuta (11-esből, 2–2) a 75. percben
Kiállítva: Jova (buktatta a gólhelyzetben kilépő Juhász Györgyöt) a 74., Tchana (a második sárga lap után) a 78. percben
Tj.: a Békéscsaba 2–2-vel, idegenben szerzett több góllal

Itt még jobb volt a Fradi-tábor hangulata, mint a végén…
Itt még jobb volt a Fradi-tábor hangulata, mint a végén…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik