Lila siker a ködben, döntetlen Kispesten

Vágólapra másolva!
2009.11.17. 20:10
Címkék
A Magyar Kupa negyeddöntőjének első meccsén az Újpest Kabát Péter 11-esből szerzett góljával 1–0-ra nyert Székesfehérváron a Videoton ellen. A Honvéd hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Győr ellen. Mindkét mérkőzést nagy ködben játszották.
Az újpesti Balajcza Szabolcs fut ki egy badásra (Fotó: Havran Zoltán)
Az újpesti Balajcza Szabolcs fut ki egy badásra (Fotó: Havran Zoltán)

VIDEOTON–ÚJPEST

A Videoton–Újpest MK-negyeddöntő első meccse hatalmas ködben kezdődött, így nem sokan láthatták a találkozó első helyzetét: a 18. percben a fehérvári Horváth Gábor szabadrúgását Balajcza Szabolcs ütötte szögletre.

ZTE: MÁR A LEGJOBB NÉGY KÖZÖTT
A Zalaegerszegi TE már kedden a legjobb négy közé jutott a Magyar Kupában, miután a 3–1-s győzelmével 6–1-s összesítéssel jutott tovább a Szigetszentmiklós ellen.

A 40. percben az addig kevesebbet támadó Újpest 11-eshez jutott: az éles szemű Solymosi Péter a rossz látásviszonyok ellenére észrevette, hogy a kapujából kifutó Sebők Zsolt elütötte Rajczi Pétert, a büntetőt Kabát Péter értékesítette. 0–1   

A második félidő elején a szünetben csereként beállt Goran Vujovicsot buktatta Balajcza Szabolcs, Solymosi ismét 11-est ítélt, de a partjelző lest jelzett, ezért elmaradt az újabb büntető.

A folytatásban ismét Vujovicsnak volt helyzete: a 60. percben Nagy Dániel beadásából lőtt mellé a montenegrói támadó.

Nyolc perccel később a második játékrészben először jutott el a fehérvári kapuig az Újpest, Simon Attila fejesét Sebők szép vetődéssel hárította.

A hátralévő bő húsz percben már inkább az Újpestnek voltak helyzetei (egy lesgólig jutottak a vendégek), de az eredmény már nem változott: 1–0-ra nyert Willie McStay együttese.

MAGYAR KUPA
 NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
VIDEOTON–ÚJPEST 0–1 (0–1)
Székesfehérvár, 1648 néző. Vezette: Solymosi (Lémon, Takács G.)
VIDEOTON: Sebők Zs. – Andics, Lipták, Horváth G., Varga R. – Szakály D. (Dvéri, a szünetben), Polonkai, Elek Á. (Demjén, 69.) – Nagy D., Sitku (D. Vujovics, a szünetben), Alves. Vezetőedző: Mezey György
ÚJPEST: Balajcza – Dudics, Takács Z., Vaskó, Vermes – Sándor Gy., Korcsmár – Simek (Foxi, 87.), Kabát, Tóth N. (Jucemar, 93.) – Rajczi (Simon A., a szünetben).Vezetőedző: William McStay
Gólszerző: Kabát (11-esből, 0–1) a 43. percben

 

 BP. HONVÉD–GYŐRI ETO

Támad a Győr Kispesten(Fotó: M. Németh Péter)
Támad a Győr Kispesten(Fotó: M. Németh Péter)

A Budapest Honvéd–Győr összecsapással megismétlődik a Magyar Kupa előző kiírásának döntője, amikor a kispestiek idegenben 1–0-ra győztek, és a hazai 0–0 után elhódították a serleget. A két csapat mai fővárosi meccsén – akárcsak Székesfehérváron – a köd volt az úr, ennek ellenére húsz perc elteltével mindkét csapatnak volt egy-egy nagy helyzete.

A 18. percben előbb a győri Szabó Ottó beadásából Józsi György veszélyeztetett, de Németh Gábor bravúrral hárított, míg a másik oldalon Diego 20 méteres bombáját Szasa Sztevanovics hatástalanította.

A folytatásban a Honvéd lőtt többet, de a távoli lövések vagy elkerülték a vendégek kapuját vagy Sztevanovics védeni tudott.

 A találkozó a 64. és a 70. perc között pörgött fel egy kicsit, amikor mindkét csapat betalált.

A brazil Moreira egy rövid falszabadítás után 18 méterről szerezte meg a vezetést a Honvédnak. 1–0

A hazaiak azonban nem sokáig örülhettek, ugyanis Rati Alekszidze egy lepattanó labdából 20 méterről egyenlített. 1–1

Újabb gól már nem született, így döntetlennel zárult a sok távoli lövést, és hazai mezőnyfölényt hozó mérkőzés.

A visszavágót mindkét párharcban november 25-én rendezik.

 MAGYAR KUPA
 NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
BUDAPEST HONVÉD–GYŐRI ETO FC 1–1 (0–0)
Bozsik-stadion, 800 néző. Vezette: Szabó Zs. (Kispál, Vígh T.)
HONVÉD: Németh G. – Takács Á., Vukmir, Botis (Bojtor, 56.), Hajdú N. – Hidi, Macko – Nagy Z. (Abass, 56.), Moreira, Diego – Palásthy. Vezetőedző: Massimo Morales
ETO: Sztevanovics – Sztanisics, Babic, Fehér Z., Szabó O. (Völgyi, 79.) – Pilibaitis (Supics, 58.), Kiss M. – Tokody, Józsi, Nicorec (Dinjar, a szünetben) – Alekszidze. Vezetőedző: Pintér Attila
Gólszerző: Moreira (1–0) 65., Alekszidze (1–1) a 71. percben
MESTERMÉRLEG
Massimo Morales: – Egy hosszú mérkőzésen az első félidő végéhez érkeztünk, nem dőlt el semmi. Nem hinném, hogy a Győr gól nélküli döntetlenre játszana, és mert mi is támadunk majd, egy jó összecsapás lehet a vége. A félidőben tehát 51 százalék a Győr esélye a továbbjutásra, ezt szeretnénk a javunkra billenteni.
Pintér Attila: – Ha a helyzeteinket értékesítjük, már most megszerezhettük volna az előnyt a visszavágóra. A csapat erejét mutatja, hogy 1–0 után egyenlítettünk, sőt óriási helyzetben a Honvéd kapusa, Németh Gábor mentette meg csapatát a góltól. A továbbjutás nem dőlt el, a visszavágóra maradt a döntés. 
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik