Ligakupa: sokáig vezetett, mégsem nyert az ETO

Vágólapra másolva!
2012.10.17. 19:03
Címkék
A labdarúgó Ligakupa 4. fordulójának városi rangadóján sokáig vezetett, mégsem tudott nyerni a Győri ETO a Gyirmót otthonában.

Legutóbb a Ligakupa harmadik fordulójában hazai pályán 5–1-re nyert az ETO a másodosztályú Gyirmót ellen, a Pintér-legénység szerette volna ott folytatni idegenben is a gólgyártást, mint ahol abbahagyta az ETO Parkban.

Az első félidőt a hazai pályán futballozó Gyirmót kezdte jobban, néhány távoli kísérlet már jelzés értékű volt. A 16. percben a vezetést is megszerezték, Erős Gábor szögletét követően Kardos Norbert érkezett a legjobb ütemben, és nagy erővel a felső lécet eltalálva fejelt a kapuba.

Az ETO nem sokkal később megrázta magát, Nemanja Andrics húzott el a jobb oldalán, beadásába Holczer beleért, a labda a középen üresen álló Mihai Nicorechez pattant, aki 2 méterről az üres kapuba lőtt.

A szünet előtt a vezetést is megszerezték a vendégek, Rati Aleksidze lövése a kapufáról Marko Dinjar elé pattant, aki egyből – Holczer kezét érintve – bombázott a kapuba.

A második félidőt ETO fölény jellemezte, több helyzet is sikerült kialakítaniuk, gólt azonban nem szereztek a vendégek. A mérkőzést Holczer Ádám piros lapja „színezte", a gyirmóti kapus a kilépő Marek Strestiket buktatta, amiért a játékvezető azonnal kiállította. A 69. percben Strestik megsérült, és mivel mindhárom csere lehetőségét kihasználta már korábban Pintér Attila vezetőedző, 10–10 ellen folytatódott a találkozó.

A 81. percben aztán mégis egyenlíteni tudott a Gyirmót, a csereként beállt Magasföldi József 30 méteres szabadrúgását Sztevanovics bravúrral még kivédte, de a kipattanót Nagy László a jobb oldalról, kisodródva a jobb alsó sarokba vágta.

 

LIGAKUPA
A-CSOPORT
4. FORUDLÓ
GYIRMÓT FC GYŐR–GYŐRI ETO 2–2 (1–2)
Győr-Gyirmót, 200 néző. Vezette: Szabó Zs. (Viszokai, Becséri)
GYIRMÓT: Holczer – Csizmadia, Kardos N., Gévay, Lázár P. – Fitos (Nagy L., a szünetben), Erős G., Regedei, Horváth R. (Magasföldi, 60.), Laki B. (Deli, 55.) – Oross
Vezetőedző: Csank János
ETO: Sztevanovics – Svec, Lipták (Djordjevics, a szünetben), Takács Á., Dinjar (Völgyi, 55.) – Nicorec, Kamber, Strestík – Varga R., Alekszidze (Dinu, a szünetben), Andrics
Vezetőedző: Pintér Attila
Gólszerző: Kardos N. (1–0) a 15., Nicorec (1–1) a 19., Dinjar (1–2) a 43., Nagy L. (2–2) a 81. percben
Kiállítva: Holczer (lerántotta a kitörő Strestíket) az 54. percben
AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Győri ETO FC 4
3 1
15– 4 10
2. Budapest Honvéd 4 2 1 1 7– 7 7
3. Szombathelyi Haladás 4 2 2 7–13 2
4. Gyirmót 4
2
2 7–12 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik